RUSIA va suspenda REGIMUL FARA VIZE cu TURCIA de la 1 ianuarie 2016

RUSIA a decis sa suspende REGIMUL FARA VIZE cu TURCIA de la inceputul lui 2016, a declarat vineri ministrul de externe rus SERGHEI LAVROV, la finalul intrevederii cu omologul sau sirian Walid Muallem, informeaza TASS si AFP.

‘Conducerea Federatiei Ruse a luat decizia de a suspenda regimul fara vize care functioneaza intre Rusia si Turcia. Aceasta decizie va intra in vigoare la de la 1 ianuarie’, a spus Lavrov.

Inainte de consultarile cu Muallem, seful diplomatiei ruse a declarat ca Ankara ‘a depasit limitele admisibilului si acest lucru ar putea duce Turcia intr-o situatie complicata’.

CITESTE SI: TURCIA A LUAT O DECIZIE IMPORTANTA IN LEGATURA CU PREZENTA SA IN RAZBOIUL DIN SIRIA

Tensiunile au continuat sa se adanceasca intre Rusia si Turcia, dupa incidentul de marti, cand un bombardier rus Su-24 a fost doborat de aviatia turca pe motiv ca a incalcat spatiul aerian al Turciei. Moscova sustine contrariul si afirma ca aparatul sau nu a parasit spatiul aerian al Siriei, unde era angajat in campania de lovituri aeriene impotriva pozitiilor gruparilor islamiste.

Imediat dupa incident, MAE rus le-a ‘recomandat’ rusilor sa evite in viitorul apropiat calatoriile in Turcia, iar la scurt timp agentia federala pentru turism, Rosturism, le-a recomandat operatorilor din domeniu sa retraga de la vanzare pachetele turistice in aceasta tara. Joi, MAE rus le-a cerut rusilor aflati pe teritoriul Turciei sa revina in tara.

Sursa foto: themoscowtimes