RUSIA va trimite un nou CONVOI UMANITAR in estul separatist al UCRAINEI

Un nou convoi umanitar rus va ajunge in estul separatist al Ucrainei la 30 noiembrie, a anuntat marti ministrul adjunct rus pentru situatii de urgenta, Vladimir Stepanov, citat de agentia de presa rusa TASS.

Potrivit responsabilului rus, peste 100 de camioane vor transporta in regiunile Donetk si Lugansk o incarcatura de peste 1.000 de tone, constand in special in materiale de constructii pentru refacerea caselor distruse in contextul confruntarilor din aceste teritorii. Stepanov a precizat ca Rusia va continua si dupa acest convoi sa trimita ajutor umanitar in estul Ucrainei.

CITESTE SI: UCRAINA: Un convoi UMANITAR german se indreapta catre HARKOV 

Acesta este al optulea convoi umanitar rus trimis in regiune de la jumatatea lunii august. Ajutoarele au constat in alimente, apa, generatoare electrice, medicamente, materiale de constructii. Convoiul precedent, format din 50 de camioane, a ajuns in estul Ucrainei la 16 noiembrie si a livrat 350 de tone de ajutor umanitar.

CITESTE SI: UCRAINA: Toate vehiculele din al doilea CONVOI UMANITAR rus s-au intors in Rusia 

Majoritatea convoaielor umanitare nu au fost convenite cu autoritatile de la Kiev, presa ucraineana scriind recent ca, alaturi de produse alimentare si medicamente, Moscova ar fi trimis in Donetk si Lugansk si soldati ai armatei regulate, pentru a le veni in ajutor insurgentilor prorusi.

Sursa foto: newscom.ua