Rusia: Vladimir Putin a depus jurământul pentru un nou mandat de președinte! Video

Vladimir Putin a depus, luni, jurământul pentru un nou mandat de șase ani de președinte al Federației Ruse, informează Reuters. Putin a depus jurământul în sala Andreyevsky a Palatului Kremlin, cu mâna pe un exemplar aurit al Constituției. Acesta a jurat să servească poporul rus, să-i apere drepturile și libertățile și să apere suveranitatea Rusiei.

Vladimir Putin a depus acest jurământ la două luni după ce peste 70 % din votanți l-au susținut pentru un al patrulea mandat de președinte. “Consider datoria mea și scopul vieții mele să fac tot ce îmi stă în putere pentru Rusia, pentru prezentul său și pentru viitorul său”, a spus acesta.

Citește și: REZULTATE FINALE ALEGERI RUSIA. VLADIMIR PUTIN A REUȘIT O PERFORMANȚĂ ISTORICĂ

„Sunt extrem de conștient de responsabilitatea enormă față de fiecare dintre voi, față de Rusia. Voi face totul pentru a crește puterea, prosperitatea și gloria Rusiei”, a spus Vladimir Putin, la ceremonia de învestitură. “Toată frumusețea și toată forța noastră stă în autenticitatea noastră culturală și în unitatea noastră”, a adăugat el.

Constituția Rusiei îl împiedică sa candideze la un nou mandat în 2024, dar Vladimir Putin a mai ocolit o prevedere similară în trecut, când a ales un mandat intermediar de premier.

Sursa foto: ria.ru