RUSIA vrea sa organizeze un POD UMANITAR spre Ucraina

RUSIA vrea sa organizeze un “POD UMANITAR” pentru a efectua mai multe transporturi de AJUTOARE in zonele din estul Ucrainei afectate de conflictul dintre trupele loiale Kievului si separatistii prorusi, a declarat un inalt responsabil al Ministerului Apararii de la Moscova, relateaza AFP.

Autoritatile ruse, ONG-uri si companii private “se gandesc sa organizeze nu doar un singur convoi UMANITAR, pe care l-am trimis deja, ci un al doilea, un al treilea sau un al zecelea”, a declarat ministrul adjunct al apararii Anatoli Antonov, citat de agentia de presa rusa RIA Novosti, potrivit Agerpres.

Citeste si: MESAJUL LUI PUTIN CATRE OCCIDENT: RUSIA E UNA DINTRE CELE MAI MARI PUTERI NUCLEARE. MAI BINE NU VA CONFRUNTATI CU NOI

“De maniera generala, ne dorim un POD UMANITAR normal’ intre RUSIA si orasele controlate de rebeli, Lugansk si Donetk, unde numerosi civili sunt prinsi in capcana de lupte, a adaugat responsabilul. Moscova a trimis un convoi format din peste 200 de camioane avand la bord, oficial, peste 1.800 de tone de AJUTOARE spre Lugansk, convoi ce a trecut frontiera la sfarsitul saptamanii trecute, fara acordul final al Kievului si fara verificarile Crucii Rosii.

Kievul a vorbit despre “o invazie”, in timp ce capitalele occidentale au acuzat Moscova ca a incalcat integritatea teritoriala a Ucrainei.

Citeste si: AMBASADORUL UCRAINEI LA NATO: AVEM NEVOIE DE MAI MULT AJUTOR, INCLUSIV MILITAR

RUSIA si Ucraina discuta in prezent despre trimiterea unui al doilea convoi de AJUTOR. Ucraina se teme ca un astfel de convoi i-ar putea aproviziona pe rebelii prorusi sau, mai rau, ar putea fi pretextul unei invazii rusesti in cazul in care camioanele ar fi tinta unor atacuri.