RUSIA vrea sa trimita AJUTOARE UMANIATRE in estul UCRAINEI

RUSIA vrea sa furnizeze ASISTENTA UMANITARA in regiunile din estul Ucrainei, de unde a primit solicitari de ajutor, a declarat vineri Ministerul rus de Externe.

Intr-un comunicat, ministerul rus a precizat ca a propus Kievului furnizarea unui “ajutor umanitar de urgenta” in estul Ucrainei, adugand ca autoritatile ucrainene nu au raspuns la propunerea sa, transmite AFP. “Rusia primeste solicitari din partea cetatenilor si organizatiilor care se afla in zonele de conflict, in special de medicamente si material medical”, a adaugat diplomatia rusa.

 Citeste si: SCUMPIRI LA GAZE IN IULIE SI OCTOMBRIE, daca importurile de gaze rusesti vor fi mai mici 

In schimb, autoritatile ucrainene au transmis o nota in care “ignora complet propunerea noastra de ajutor umanitar” si fac trimitere “in mod cinic la situatia din Crimeea”, peninsula din sudul Ucrainei ce a fost anexata de Rusia in luna martie, a continuat ministerul rus.

 Citeste si: UCRAINA: Armata a “CURATAT COMPLET” o parte din estul tarii de INSURGENTI PRORUSI 

“Avand in vedere continuarea operatiunilor armate ale Kievului impotriva populatiei din regiunile de est ale Ucrainei, necesitatea de a aduce populatiei civile un ajutor umanitar de urgenta ramane pe deplin valabila”, a mai declarat diplomatia rusa.

Sursa foto: monitorulvn.ro