Ruslana, omagiata de Michelle Obama pentru curajul sau

Cantareata ucraineana Ruslana a fost omagiata de Michelle Obama, sotia presedintelui SUA, Barack Obama, pentru curajul de care a dat dovada.

Prima Doamna a SUA, Michelle Obama, a prezentat marti, intr-o ceremonie, 10 femei din intreaga lume carora urma sa le fie acordat Premiul Departamentului de Stat pentru Curaj. Printre cele 10, si cantareata de muzica pop din Ucraina, Ruslana.Cele 10 femei au fost distinse cu acest premiu “pentru curajul exceptional si conduita adoptata in apararea pacii, justitiei, drepturilor omului si egalitatii intre sexe, adesea asumanadu-si riscuri personale”, scrie Washington Post.

Citeste si: Proteste Ucraina: Ruslana, castigatoarea Eurovision 2004, ameninta ca isi da foc 

Ruslana Lyzhychko a devenit cunoscuta cand a castigat concursul Eurovision cu melodia “Wild Dances”. De cand au inceput protestele la Kiev, Ruslana a cantat pentru cauza demonstrantilor adunati pe Maidan si a devenit rapid una din vocile recunoscute a protestatarilor. Ruslana a stat nopti lungi pe o scena, cantand la un mic pian albastru si adunand oamenii in timp ce politia Berkut era in preajma. Cel mai lung spectacol al ei in aceste conditii, in care a cantat imnul national si cantecele proprii, a durat 10 ore.

Sursa foto: facebook.com