RUSSIA TODAY s-a lansat in Argentina. Vladimir Putin a salutat lansarea intr-o teleconferinta cu Cristina Kirchner. VIDEO

Postul Russia Today (RT) s-a lansat, vineri, in Argentina. Presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, a salutat lansarea postului intr-o teleconferinta cu presedinta argentiniana Cristina Kirchner. Liderul de la Kremlin a subliniat, in mesajul sau, ca pe fondul unor razboaie informationale dure, sunt necesare surse alternative de informare. Video cu lansarea Russia Today puteti viziona la sfarsitul materialului.

Vladimir Putin a subliniat ca o sursa alternativa este canalul RT, care nu recurge la metode de impunere agresiva a punctului de vedere, este deschis la discutii, propune o gama larga de opinii, ofera oamenilor posibilitatea sa judece singuri evenimentele si sa traga concluzii corespunzatoare. 

Acuzat adesea ca este portavocea Kremlinului, Russia Today (RT) este primul post strain care difuzeaza in spaniola informatii in Argentina.

“Dreptul la informare este unul dintre cele mai importante drepturi ale omului”, a spus presedintele rus intr-o videoconferinta pe Skype cu presedinta argentiniana. “De aceea exista RT, care nu utilizeaza metode pentru a-si impune punctul de vedere in mod agresiv”.

Citeste si: TIGRUL eliberat in salbaticie de VLADIMIR PUTIN a ajuns in CHINA

Kremlinul, care se prezinta drept tinta unei campanii de defaimare a occidentalilor, a crescut puternic subventiile acordate mass-media ruse cu o prezenta internationala, dar mai ales cele acordate RT. Acest post, lansat in 2005, emite in engleza, araba, iar de-acum in spaniola. In pregatire se afla o versiune franceza.

In opinia presedintei argentiniene, care a fost aplaudata de aproximativ 100 de sustinatori pentru ceea ce a spus, venirea postului rus in Argentina le permite “tuturor argentinienilor sa cunoasca adevarul rus”, ea criticand dur adevarul “stabilit de mass-mediae internationale”.

Cei doi lideri s-au intalnit in iulie, in cursul unui turneu al lui Putin in America Latina, al carui scop a fost sa creasca influenta Rusiei in regiune si sa-si asigure sustinerea in confruntarea cu Occidentul pe tema conflictului din Ucraina. “Ne unesc nu doar cei 130 de ani de relatii diplomatice, ci si concordanta multora dintre interesele noastre”, a spus Putin.

De la introducerea unui embargo asupra multor alimente provenind din tari particiante la sanctiunile occidentale impuse Rusiei, Moscova spera sa-si consolideze relatiile comerciale cu Buenos Airesul si mizeaza pe o crestere a importurilor cu 20-30% in urmatorul an.

Foto: Ria Novosti

Citeste si: Rusia vrea sa extinda acordul cu China. Gazprom ar putea furniza un volum dublu de gaze naturale