RUXANDRA DRAGOMIR: Ma intreb cate UMILINTE mai trebuie sa suporte ELENA. Am simtit ca intr-adevar ii este greu

ruxandra_dragomir

 ELENA UDREA a fost vizitata vineri, de 1 mai, de prietena sa, RUXANDRA DRAGOMIR, la Penitenciarul Targsor, acolo unde cele doua au vorbit printr-un panou de sticla securizat.

Dragomir spune ca a simtit ca intr-adevar i-ar fi dificil fostului ministru sa se adapteze la aceste conditii degradante, avand in vedere ca aceasta este nevinovata.

Justitia din Romania se joaca cu destinele oamenilor, sustine aceasta.

Ma intreb cate umilinte trebuie sa mai suporte Elena din cauza acestui sistem absurd, care i-a bagat viata intr-un malaxor menit sa o distruga. Pentru prima data cand am mers la ea, am simtit ca intr-adevar ii este greu si toate aceste nedreptati colosale m-au facut sa am un nod in gat pe parcursul celor aproape doua ore petrecute impreuna. Nu am putut vorbi decat din spatele unui panou de sticla securizata, printr-un telefon, pe rand. De parca Elena ar fi fost un criminal care trebuie sa stea intr-o cusca, un om caruia trebuie sa i se interzica orice contact cu alta fiinta umana. A fost degradant si dezumanizant.

CITESTE SI: ELENA UDREA, despre MUTAREA LA TARGSOR: Nu mai bine MA BATETI CU PIETRE in piata publica?

Ma bucur ca mama Elenei nu a venit si nu a vazut-o pe fata sa in aceasta situatie foarte dificila. Niciun parinte nu ar trebui sa-si vada copilul intr-o asemenea ipostaza, mai ales ca vorbim de un om nevinovat, pentru ca procesul nici macar nu a inceput. Ma gandesc la toti cei care joaca la alba-neagra destine si vieti...”, a declarat aceasta.

Mai bine de jumatate din mancarea pe care i-a dus-o prietenei sale in penitenciar a fost oprita de autoritati.

Mancarea pe care i-am dus-o Elenei ne-a fost controlata gram cu gram si ne-am intors acasa cu mai mult de jumatate din cate voiam sa-i dam. Nici macar o prajitura nu am reusit sa-i lasam, de 1 Mai, pe motiv ca are crema. Niste prune uscate s-au transformat si ele intr-un produs interzis, iar apa a fost verificata si ea sticla cu sticla”, a mai zis Dragomir.

Marti se va judeca contestatia fostei candidate la prezidentiale la prelungirea arestului preventiv.

Elena ne-a povestit de conditiile din penitenciar, de faptul ca nu are acces la dosar si ca nu-si poate suna avocatii sau familia pana marti, cand are contestatia la prelungirea masurii de arestare preventiva. intr-o asemenea situatie, cu atatea piedici si oprelisti, ce sperante poti sa ai daca nu ti se permite nici macar sa-ti aperi cauza?”, a afirmat Ruxandra Dragomir.

CITESTE SI: BASESCU, despre mutarea ELENEI UDREA la Targsor: JUSTITIA e CALARE pe POLITICIENI

Acest regim de penitenciar pentru un om care nu a fost condamnat este o crima impotriva tuturor drepturilor si libertatilor umane.

I-am transmis mesajele voastre Elenei si ele au fost, cu adevarat, singura raza de soara intr-o zi care pentru noi si ea a fost, altfel, extrem de mohorata. Un veritabil purgatoriu.”, a conchis Dragomir.

Sursa foto www.agerpres.ro