S-a cerut audierea fostului presedinte Traian Basescu. Vezi cine a facut dezvaluirea

MOHAMAD YASSIN, DOSARUL FUGII, JURNALISTI RAPITI IRAK, OVIDIU OHANESIAN, TRAIAN BASESCU, ION CRISTOIU, DNA, LAURA CODRUTA KOVESI, CAMPANIE ANTI-BASESCU,

Senatorul PSD Daniel Savu a declarat, luni, la finalul audierilor conducerii SRI in comisia de control al activitatii Serviciului, ca nu a fost constatata nicio infractiune in activitatea institutiei, dar a existat in dezbateri invocata posibilitatea ca fostul presedinte Traian Basescu sa fie audiat. Savu, membru al Comisiei parlamentare de control al activitatii SRI, a sustinut ca din materialele prezentate acestui for, documentele, rapoartele si depozitiile, nu a fost constatata nicio infractiune in activitatea actualei conduceri a SRI.

”Nu am sesizat nicio infractiune, in tot ce ni s-a prezentat la Comisie nu sunt infractiuni care sa faca obiectul unei sesizari la Parchetul militar sau la Sectia militara a DNA. (…) Sunt inregistrate discutiile (din Comisia SRI, n.r.), sunt opozabile oricarui procuror sau judecator care considera la un moment dat, ii ancheteaza pe cei care au fost astazi in aceasta sala, pe domnul Coldea, daca vreti, in baza acuzatiilor penale pe care spune doamna Udrea ca le-a facut, poate cere inregistrarile de la Comisie, poate lua act despre depozitiile spune de domnul Coldea, deci ar fi o minciuna si un sperjur daca aici s-ar minti, la Comisie. Deci, nu exista ca a venit cineva aici sa ne minta sau cei din protectia interna (din cadrul SRI, n.r.) isi permiteau sa-si riste cariera”, a declarat Savu.

El a fost intrebat daca au fost constatate legaturi intre SRI si oameni de afaceri precum Dorin Cocos sau Nicolae Dumitru.

Citeste si: AUDIO FARA PERDEA DORIN COCOS DESPRE ELENA UDREA: MULTI STAU “GEANA PE EA”

”Nu a reiesit din tot ce a spus domnul Coldea nicio operatiune a SRI nu a vizat acuzatiile pe care le face doamna Udrea. Nu se confirma niciun fel de sume de bani pe care s-a discutat, cu domnul Coldea, si nu avem nicio informatie in sensul asta care sa sustina acuzatiile doamnei Udrea”, a afirmat senatorul PSD.

”A existat o propunere in Comisie de a-l audia inclusiv pe Traian Basescu daca vrea sa spuna ceva. si Traian Basescu si Elena Udrea erau liberi sa se adreseze acestei comisii, sa vina sa spuna. Nu am primit de la doamna Udrea niciun fel de document care sa ne indice vreo proba (…). Domnul Basescu, daca vrea sa se adreseze, se poate adresa. Noi nu putem sa-l chemam la audieri ca nu avem nicio competenta in domeniu, nici pe domnul Maior nu mai putem sa-l chemam la audieri. Daca domnul Maior vrea sa-si apere mandatul, cum s-a mai discutat cu apararea mandatului, domnul Maior va iesi public si va spune ce crede de cuviinta, de ce a acceptat ca doamna Udrea sa vina la sediul SRI, prim-adjunctul (Florian Coldea, n.r.) era obligat daca l-a chemat domnul Maior sa fie de fata. Probabil ca si-a luat si domnul Maior niste masuri de precautie, ca nu sta singur la discutiile alea si nu s-au discutat problemele care au fost semnalate de doamna Udrea ulterior, in acele sedinte”, a sustinut senatorul PSD.

Citeste si: DEZVALUIRI DESPRE FAMILIA BASESCU. FOSTUL GINERE: MI-A FOST GREU IN PERIOADA IN CARE ERAM CASATORIT CU IOANA BASESCU

 In plus, el l-a acuzat pe fostul presedinte Traian Basescu de faptul ca a indus in eroare opinia publica prin declaratiile publice pe care le-a facut.

”Domnul Traian Basescu dezinformeaza opinia publica spunand ca nu avea nicio competenta si ca, vezi Doamne, Comisia parlamentara trebuia sa … pai noi nu am fost sesizati pe vremea aia. Daca dansul a primit niste informatii si stia ceva trebuia sa sesizeze comisia parlamentara sau ca sef al CSAT trebuie sa ia masurile pe care le credea de cuviinta. Putea demite pe oricine din functie, in afara directorului care era schimbat de Parlament”, a afirmat Savu.