S-a dezbracat in fata unei fabrici de anvelope din Timisoara, apoi a postat poza pe Facebook. FOTO

Soprana din Timisoara Diana Pap a protestat nud, purtand pe fata o masca de gaze, iar intr-o mana tinand un trandafir, in fata fabricii de anvelope Continental, considerata de timisoreni o sursa de poluare in oras.

Soprana Diana Pap apare dezbracata, langa gardul fabricii Continental situata intr-un cartier marginas din Timisoara, ea avand o masca de gaze pe fata si tinand in mana un trandafir rosu, in timp ce isi acopera pieptul cu cealalta mana.

Fotografia postata de artista pe Facebook a fost denumita ”Arta urbana” si a primit o serie de comentarii, unele de apreciere, altele de nedumerire. Prin acest protest inedit, Diana Pap a dorit sa traga un semnal de alarma privind poluarea din Timisoara generata de activitatea fabricii de anvelope.

De-a lungul timpului, timisorenii care locuiesc in cartierele din nordul orasului, acolo unde se afla fabrica, au depus la Primaria Timisoara nenumarate plangeri privind mirosul insuportabil de cauciuc care provine de la aceasta fabrica.

Intrebat, duminica, de corespondentul Mediafax daca a discutat cu conducerea fabricii despre aceasta problema, primarul Nicolae Robu a spus ca i-a fost prezentat un plan de masuri pentru reducerea poluarii.

“Compania Continental a prezentat un plan de masuri de investitii pentru reducerea acelui miros. Termenul de implementare este de un an si jumatate. Anul viitor ar trebui sa vedem rezultatele”, a spus primarul.

La inceputul acestui an, soprana din Timisoara a ales o alta modalitate inedita de protest, de aceasta data fata de mizeria de pe strza. Ea si-a dat jos pantalonii si s-a asezat pe un vas de WC aruncat in mijlocul unei strazi, iar apoi a postat fotografia pe Facebook.

“Ne-am obisnuit sa avem gunoiul sub nas, desi orasul nostru se pregateste sa devina Capitala culturala europeana”, isi explica soprana gestul de atunci.

Diana Pap are 42 de ani, este nascuta la Timisoara si a absolvit Facultatea de Muzica a Universitatii de Vest din municipiu. A fost solista principala a Operei din Timisoara si a celei din Bucuresti, intre anii 2002-2005, colaborator al Filarmonicii “Banatul” din Timisoara, dar si profesor de canto la Universitatea Tibiscus din Timisoara. in prezent, Diana Pap este colaborator independent in mai multe proiecte artistice.
Poza a starnit imediat o multime de comentarii, unele de apreciere, altele de nedumerire.

“Pe mine ma enerveaza trandafirul….daca era un crin sau o lalea mai mergea…da trandafir…nu, asta e inacceptabil!!!” a scris ironic unul dintre utilizatorii retelei de socializare.

Iertati.ma ca intreb? Ce se vrea spus prin aceasta arta? Sau care ii e tina? Rolul…?, se intreaba nelamurit un comentator.

A privi o femeie goala este ca si cum ai mirosi un trandafir cu masca de gaze…. Just saying…., noteaza un alt comentator.

Nu vreau sa fiu rau…dar un astfel de protest avea ecou intr-o tara din vestul Europei,SUA,Japonia…la noi…politicieni de doi lei,au sa incerce sa dea trandafirul un pic mai in stanga/dreapta in functie de partidul in care se afla azi….maine e alta zi….De la mine ai un mare. BRAVO !!!!!!, scrie altul

Cand am vazut poza imediat m-am gandit ca ar putea fi folosita ca reclama. Genul asta de protest nu cred ca-l intelege marea masa, apreciaza un alt comentator.

Tot respectu pt Diana ca a avut curaju’ sa protesteze in asemenea mod ! Din cauza firmei respective ( Continental ) aerul din Timisoara este foarte poluat, scrie inca un utilizator FB

Diana esti tare!!, apreciaza un altul.