S-a facut DREPTATE: MURESAN a fost SUSPENDAT 16 etape pentru accidentarea lui RUSESCU

Comisia de Disciplina a FRF l-a suspendat 16 partide pe jucatorul echipei ASA Targu Mures, Gabriel Muresan, si sase meciuri pe colegul sau Ousmane N’Doye, dupa ce acestia i-au accidentat pe Raul Rusescu, respectiv Claudiu Keseru, la meciul cu Steaua, au declarat  surse din cadrul LPF.

De asemenea, Gabriel Muresan a primit o penalitate sportiva de 25.000 de lei, in timp ce N’Doye a fost sanctionat cu 5.000 de lei.
Sanctiunile au fost dictate pe baza probelor video, tinandu-se cont de gravitatea faptelor. Ousmane N’Doye mai fusese suspendat pentru doua etape si sanctionat cu 3.000 de lei in urma cartonasului rosu primit dupa finalul partidei. N’Doye a fost eliminat de arbitrul Istvan Kovacs dupa terminarea partidei din cauza unui conflict cu mai multi jucatori stelisti.

CITESTE SI: STEAUA-DINAMO: Starea lui RUSESCU este GRAVA. Atacantul va fi OPERAT 

Senegalezul va efectua suspendarea cea mai mare, de sase meciuri. Comisia de Discplina a FRF a analizat aceste cazuri, dupa ce Steaua a depus, saptamana trecuta, o plangere in care solicita sanctionarea mijlocasilor echipei ASA Targu-Mures Gabriel Muresan si Ousmane N’Doye, care i-au accidentat pe atacantii campioanei, Raul Rusescu, respectiv Claudiu Keseru.

Claudiu Keseru a fost lovit la cap cu piciorul de Ousmane N’Doye, in urma unui duel la minge la mijlocul terenului, atacantul fiind schimbat in minutul 22 cu Raul Rusescu. N’Doye nu a fost sanctionat in timpul jocului de arbitrul Istvan Kovacs. La randul sau, Raul Rusescu, care l-a inlocuit pe Keseru, a fost lovit cu cotul in figura de Gabriel Muresan in minutul 29 al partidei, arbitrul Istvan Kovacs dictand doar cartonas galben. La acesta faza, Muresan a primit doar un cartonas galben. Rusescu va fi indisponibil timp de mai multe saptamani, fiind nevoit sa suporte o interventie chirurgicala la ochiul drept.

CITESTE SI: LPF a lansat un ATAC DUR la adresa lui ISTVAN KOVACS si a conducerii CCA

Formatia Steaua a fost invinsa, la 26 octombrie, in deplasare, cu scorul de 1-0, de echipa ASA Targu Mures, intr-un meci din etapa a XII-a a Ligii I, in care tehnicianul Constantin Galca a fost nevoit sa faca toate cele trei schimbari in primele 29 de minute, din cauza unor accidentari. Claudiu Keseru a parasit terenul in minutul 22, Iasmin Latovlevici in minutul 23 si Raul Rusescu in minutul 29.

Sursa foto: sport.ro