S-a inceput URMARIREA PENALA in cazul societatilor Club Colectiv si Golden Ideas Firework

Procurorii Parchetului de pe langa Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au inceput urmarirea penala in cazul societatilor Club Colectiv SRL si Golden Ideas Fireworks Artists SRL pentru infractiunile de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa cu victime multiple.

Firma Golden Ideas Firework este cea care a furnizat artificiile folosite in clubul Colectiv pe 30 octombrie, cand a izbucnit incendiul in urma caruia au murit 60 de persoane.

Astfel, fata de Daniela Nita, patroana Golden Ideas Firework, s-a dispus extinderea urmaririi penale pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, privind toate victimele.

CITESTE SI: TRAGEDIA din COLECTIV: Tratamentului in strainatate al ranitilor, DECONTAT INTEGRAL de Guvern

Fața de artificierul Viorel Zaharia s-a dispus extinderea urmaririi penale pentru ucidere din culpa privind victimele decedate dupa data de 2 noiembrie 2015.

De asemenea, marți, procurorii au extins urmarirea penala si au pus sechestu pe bunurile patronilor de la Colectiv. Acestia vor fi urmariți penal pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, in raport de noile victime care au murit de la momentul punerii lor sub acuzare.

CITESTE SI: RATB: Doua statii de la Pasajul Marasesti se vor numi ”COLECTIV”

60 de persoane au murit in urma incediului izbucnit pe 30 noiembrie, in clubul Colectiv din Capitala. 

La aproape o luna de la tragedie, 42 de raniti au fost externati, 30 sunt spitalizati in clinici din strainatate si alti 39 sunt in continuare internati in spitalele din Capitala, mai arata sursa citata.

Sursa foto: evz