S-a prelungit programul Centrului ”La Pedale” din Parcul Herastrau

La cererea bucurestenilor iubitori de sport si miscare în aer liber, Centrul ”La Pedale” din Parcul Herastrau si-a prelungit programul pana la orele 20:30.

Astfel, incepand de marti, 06 august 2013, acest centru este deschis publicului  in fiecare zi, intre orele 10:00 – 20:30. Pana in prezent, centrul de inchiriere a bicicletelor din Parcul Herastrau a fost deschis in cursul saptamanii pana la orele 18:00, iar in weekend pana la orele 19:00.

Centrul ”La Pedale” din Parcul Kiseleff va fi in continuare deschis de luni pana vineri in intervalul orar 10:00-18:00, iar sambata si duminica de la 10:00 la 19:00.  In acest an s-a inregistrat, pana in prezent, un număr record de bucuresteni – peste 20.000 – care au pedalat gratuit una dintre bicicletele puse la dispoziţia lor în cadrul acestui program.

Inca din 2008, in perioada aprilie – noiembrie,  locuitorii Capitalei pot face plimbari gratuite cu bicicleta in cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din Romania – amenajat de Primaria Sectorului 1 si Asociatia Green Gate. Incepatori sau experimentati, tineri sau varstnici, locuitorii Capitalei pot inchiria gratuit doar pe baza buletinului de identitate si a unui contract de dare în folosinta una dintre cele 500 de biciclete verzi disponibile In total la cele două Centre “La Pedale”. Cei dornici sa faca o plimbare trebuie sa stie sa mearga cu bicicleta, sa cunoasca regulile de circulatie, sa aiba un comportament decent si sa aduca bicicletele inapoi in stare buna de functionare.               

Bicicletele sunt disponibile in trei modele – pentru copii, adolescenti si adulti – si pot fi inchiriate pentru o perioada de maximum doua ore, doar in perimetrul parcurilor Kiseleff si Herastrau.

Proiectul ”La Pedale” este parte a unei actiuni demarate de Primaria Sectorului 1 care vizeaza promovarea mersului pe bicicleta in oras dupa un model implementat deja cu succes in principalele capitale europene.

Sursa foto: Primaria Sectorului 1