S-A RAZGANDIT! Cei care LIVREAZA bunuri la DOMICILIU, sa BATA pe casa BACSISUL la SEDIU

Persoanele care livreaza bunuri la domiciliu trebuie sa marcheze bacsisul primit pe casa de marcat atunci cand ajung la sediu, a declarat marti ministrul Finantelor Publice, EUGEN TEODOROVICI.

Teodorovici a facut aceste precizari dupa ce presa i-a atribuit acestuia o declaratie potrivit careia in cazul livrarilor la domiciliu cumparatorul ar avea obligatia sa se deplaseze la sediul firmei pentru a primi bonul fiscal.

Nu este prevedere legala care sa acopere toate posibile spete mai ales in cazul Romaniei. in acest caz, in care se livreaza un bun la domiciliu, daca dorim sa lasam acel bacsis, se bate pe casa de marcat cand cel care a livrat ajunge la sediu. Nu merge nimeni acolo. Cel care livreaza pizza are obligatia legala ca atunci cand se intorc la sediu sa bata pe casa de marcat acel bacsis“, a spus TEODOROVICI la Ministerul Agriculturii.

CITESTE SI: MISIUNE IMPOSIBILA: Cine vrea sa dea BACSIS baiatului cu pizza merge la UNITATE pentru BON FISCAL

Guvernul a decis recent sa legifereze bacsisul, acesta urmand sa fie evidentiat pe un bon fiscal separat si taxat cu 16%.

La inceputul saptamanii, EUGEN TEODORESCU a sustinut ca persoanele care livreaza pizza la domiciliu sau la birou pot primi un bacsis, dar numai daca este lasat la firma unde acestea lucreaza, cumparatorul avand obligatia sa se deplaseze la acea locatie pentru a le fi eliberat bonul fiscal.

CITESTE SI: OUG pentru IMPOZITAREA BACSISULUI, publicata in MONITORUL OFICIAL

Intrebat insa in continuare cum poate fi dat acestuia bacsis fara sa primeasca bon fiscal, ministrul a raspuns: “Daca doriti sa lasati un bacsis, mergeti la unitatea respectiva, iar acolo, pe casa, bate bonul fiscal, bacsisul respectiv, si asta este. Sau cu taxiul, vreti sa ma intrebati si de taxiuri, daca mergeti cu taxi?“, sustine TEODOROVICI. 

Sursa foto www.dreamstime.com