S-a terminat! Ministrul rus de externe a făcut un anunț exploziv

Serghei Lavrov (foto) a anunțat, marți, că relațiile dintre Rusia și Uniunea Europeană sunt moarte. Ministrul de externe rus acuză Bruxelles-ul de „distrugerea mecanismelor construite de-a lungul anilor”, scrie Moscow Times, citată de Euractiv.

„Nu există relații cu Uniunea Europeană ca organizație. Întreaga infrastructură a acestor relații a fost distrusă de deciziile unilaterale ale Bruxelles-ului”, a afirmat acesta, potrivit Moscow Times.

„Dacă Europa a rupt aceste relații – distrugând pur și simplu toate mecanismele construite de-a lungul multor ani – și avem doar [relații] individuale cu țări europene care doresc să fie ghidate de interesele lor naționale, atunci probabil acest lucru duce în mod obiectiv la faptul că relațiile noastre cu China se dezvoltă mai rapid decât ce-a rămas din relațiile cu țările europene”, a mai spus Lavrov. Oficialul rus a precizat că Moscova mai are în prezent doar relații individuale cu state membre ale UE.

Serghei Lavrov a făcut aceste declarații în timpul unei conferințe de presă comune cu omologul său Wang Yi, ministrul de externe rus aflându-se într-o vizită oficială în China.

Sursa foto: ria.ru