S-A VOTAT! LIGA I se MICSOREAZA din editia 2015-2016

ESTE OFICIAL! Membrii Adunarii Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) au votat, marti, SCHIMBAREA sistemului competitional din sezonul 2015-2016! 

Astfel, Liga I va avea in componenta 14 ECHIPE, iar campionatul va avea PLAY-OFF si PLAY-OUT! Masura a mai fost luata in calcul si anii trecuti, dar Dumitru Dragomir, fostul presedinte al LPF, n-a fost de acord cu aceasta modificare, sustinand  ca prima divizie trebuie sa aiba 18 echipe. 

 Adunarea Generala Extraordinara a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), programata marti a VOTAT SCHIMBAREA sistemului competitional si reducerea numarului de echipe din Liga I. 

Citeste si: SCHIMBARE RADICALA IN LIGA I. Ce li se pregateste cluburilor ! 

Noul SISTEM prevede ca prima divizie sa fie compusa din 14 echipe, iar campionatul sa aiba PALY-OFF si PLAY-OUT. Masura VOTATA va intra in vigoare in sezonul 2015/2016.

Pentru a se ajunge la un numar de 14 echipe in Liga 1, din sezonul 2014-2015, care va incepe in vara, vor RETROGRADA 6 echipe, adica locurile 13-18. Din liga a 2-a vor PROMOVA doar doua formatii, cele aflate pe primul loc in cele doua serii.

Citeste si: VIOREL DURU: Putem vorbi deja de o liga a INSOLVENTILOR. Fotbalul romanesc este in COLAPS

Iata cum va arata primul campionat cu 14 echipe:

26 de etape in sezonul regulat
primele 7 intra in PLAY-OFF: inca 12 etape
ultimele 7 joaca PLAY-OUT, inca 12 etape, retrogradeaza ultimele doua
total meciuri fiecare echipa: 36.

Sursa foto: sport.ro