S-au hotărât! ALDE va ieși de la guvernare!

Surse politice susţin că ALDE a luat deja decizia de a ieşi de la guvernare săptămâna viitoare. Motivul oficial al rupturii de PSD este cel invocat deja de liderii partidului în spaţiul public: rectificarea bugetară. 

Viorica Dăncilă va mai avea însă o discuţie, vineri, cu Călin Popescu Tăriceanu şi cu Victor Ponta, în urma căreia va încerca să salveze coaliția de guvernare, informează Digi24.

Conform unor surse din ALDE, joi, în partidul lui Tăriceanu s-a discutat concret despre ieşirea de la guvernare care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, după ce preşedintele PSD, Viorica Dăncilă a refuzat pretenţiile partenerilor de coaliţie. În discuţiile purtate între Tăriceanu şi Dăncilă i s-au pus acesteia mai multe condiţii pentru continuarea guvernării.

Printre ele se numără intrarea Pro România în guvern, restructurarea cabinetului şi reducerea numărului de ministere la 19, alocarea a 4 ministere pentru ALDE şi alte 4 ministere pentru Pro România, plus posturi de vicepremier pentru fiecare partid şi, de asemenea, retragerea candidaturii Vioricăi Dăncilă la prezidenţiale şi susţinerea lui Tăriceanu.

Dăncilă a refuzat condițiile lui Tăriceanu

Şefa PSD a refuzat condiţiile impuse de oamenii lui Tăriceanu, pe motiv că nu ar avea cum să explice partidului asumarea unor astfel de decizii.

Într-o şedinţă restrânsă desfășurată joi, ALDE a discutat concret despre paşii pe care îi vor face. Ieşirea de la guvernare ar urma să se producă săptămâna viitoare, ALDE semnează o alianţă politică cu Ponta, miza fiind alegerile locale şi parlamentare din 2020. De asemenea, conform unor surse, în partid se fac calcule pentru intrarea în turul al doilea a lui Tăriceanu.

Sursa foto: adevarul