S-au semnat documentele de finantare pentru Magistrala 4 Lac Straulesti – Gara Progresu

Marti, la sediul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), a avut loc semnarea documentelor de finantare pentru proiectul ”Studiu de pre-fezabilitate si studiu de fezabilitate pentru constructia liniei 4 de metrou: Lac Straulesti – Gara Progresu, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresu”.

Acordul de Proiect si Acordul de Implementare aferente Proiectului ”Studiu de pre-fezabilitate (SPF) si Studiu de fezabilitate (SF) pentru constructia Liniei 4 de metrou: Lac Straulesti – Gara Progresu, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresu” in cadrul Obiectivului 2 al Ariei de concentrare 4 – ”Imbunatatirea mediului inconjurator” a Programului de Cooperare Elvetiano – Roman vizand reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse.

Durata Proiectului este de 30 de luni, cu o valoare de 10 milioane CHF (fara TVA), din care contributia elvetiana nerambursabila este de maximum 85%, respectiv 8,5 milioane CHF, iar contributia partii romane este de minimum 15%, respectiv 1,5 milioane CHF.

Obiectivul principal al Proiectului “Studiu de pre-fezabilitate (SPF) si Studiu de fezabilitate (SF) pentru constructia Liniei 4 de metrou: Lac Straulesti – Gara Progresu, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresu” este de a sprijini Metrorex S.A. in decizia sa de extindere a Liniei 4 de metrou, intre Gara de Nord si Gara Progresu.

sursa: realitatea.net