SADIQ KHAN este primul primar musulman din istoria LONDREI

SADIQ KHAN, candidatul Partidului Laburist, fost ministru in Guvernul Gordon Brown, a fost ales vineri PRIMAR al LONDREI, el devansandu-l pe candidatul conservator Zac Goldsmith, arata rezultatele scrutinului, publicate de presa britanica.

Noul primar al Londrei este de religie musulmana – o premiera pentru capitala Marii Britanii. SADIQ KHAN a fost deja felicitat pentru victorie de primarul New York-ului, Bill de Blasio, anunta The Guardian, citat de Hotnews.

SADIQ KHAN, candidatul laburistilor la primaria Londrei, este membru al Parlamentului reprezentand Tooting. Este fiul unui sofer de autobuz, potrivit The Telegraph. SADIQ KHAN a  fost educat in sistemul scolar de stat, in Tooting, iar apoi a urmat studii de drept la University of North London.

SADIQ KHAN, in varsta de 45 de ani, a activat ca avocat pentru drepturile omului si partener intr-o firma de avocatura, iar apoi ca ministru al transporturilor in guvernul lui Gordon Brown, devenind primul musulman care a luat parte la intalnirile cabinetului londonez. In cadrul partidului Laburist, SADIQ KHAN a fost manager de campanie a lui Ed Miliband.

Sursa foto: the independent