Salariile bugetarilor nu vor fi taiate, pensiile vor fi indexate cu aproximativ 4% in 2015

STATISTICA: Salariul mediu net a scazut in luna mai. In ce sector se castiga cel mai bine

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, ca salariile bugetarilor nu vor fi taiate, insa a completat ca nu poate promite o crestere. In ceea ce priveste pensiile, el a precizat ca acestea vor fi indexate in 2015, posibil cu peste 4%.

“Salariile nu vor fi taiate, dar nu pot promite o crestere”, a spus Ponta, invitat in studioul Romania TV.

Referindu-se la noua Lege a salarizarii unitare, prezentata de catre ministrul Muncii, Rovana Plumb, seful Executivului a aratat ca va sustine legea daca va fi redus decalajul dintre cel mai mare si cel mai mic salariu si a amintit ca a propus in acest sens o diferenta de 1 la 7 intre cele doua valori.

Citeste si: Banii de pensii si salarii, in pericol in 2014? Ministrul Finantelor arunca bomba!

Premierul a reluat totodata ideea reducerii acestei diferente prin introducerea unei taxe de solidaritate asupra veniturilor care depasesc un anumit nivel.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, intr-un interviu acordat agentiei Mediafax, ca in 2015 ar putea fi marita pensia cu cel putin 4% si cel mult 4,4%, salariul minim va creste la 900 lei din 1 iulie si ar trebui sa ajunga la 1.200 in 2016, iar o noua Lege a salarizarii unitare ar putea fi aplicabila din 2015.