Salarii medici: Daca nu isi trateaza pacientii cum trebuie, vor primi mai putini bani

In ultimele zile au aparut tot felul de zvonuri cu privire la salarizarea medicilor, cele mai multe dandu-le speranta ca vor primi bani mai multi. Se pare, insa, ca Ministerul Sanatatii se gandeste si la pacienti, motiv pentru care, daca medicii nu fac performanta si isi ocolesc pacientii, atunci vor primi cu 30% mai putin la salariu.

In acest fel, Ministerul Sanatatii spera sa elimine incompetenta din sistemul medical romanesc. Potrivit proiectului, la externare, pacientul va primi un formular in care va scrie in mod confidential daca a fost sau nu multumit de tratamentul primit.

Potrivit celor de la incont.ro, in baza acestui formular poate scadea sau creste leafa medicilor. Desi astfel de documente existau si pana acum, nu le folosea nimeni.

La formularul pacientului se adauga si volumul de munca. Specialistul care munceste putin mai poate pierde inca 10 procente din salariu. De asemenea, o influenta asupra venitului o vor avea toate greselile unui doctor fata de pacient, inclsiv daca se balbaie sau nu vrea sa discute cu pacientul. In total, un cadru medical ar putea pierde 30 de procente. In schimb, medicul care face performanta poate castiga dublu.

Forma finala a proiectului nu a fost inca stabilita, insa dupa ce va fi gata, Ministerul Sanatatii o va lansa in dezbatere publica si mai apoi spre aprobare.