SALARII si PENSII majorate in prag de alegeri prezidentiale

Casa de Pensii Publice a facut plati eronate si nelegale din bugetul de stat, sustine Curtea de Conturi

Guvernul pregateste salarii si pensii mai mari in prag de alegeri prezidentiale. Masura ar urma sa fie aplicata de la 1 ianuarie 2015 si ar putea viza pensiile, salariile, dar si indemnizatiile pentru mame si alocatiile pentru copii.

Ramane de vazut cum vor fi puse in practica aceste promisiuni. Prolema este ca orice crestere intr-o zona, inseamna scadere in alta sau noi taxe si impozite. 

Dumitru Costin, presedinte Blocul National Sindical (BNS), a declarat, reprezentantii Guvernului nu au discutat cu sindicalistii acest aspect, mentionand ca pentru unele majorari exista resurse financiare europene, care vor deveni operationale de la 1 ianuarie 2015, insa pentru altele cu greu se va ajunge la un rezultat.

COMISIA EUROPEANA A APROBAT PROIECTUL DE BUGET AL UE PE 2015, CARE SPRIJINA CRESTEREA ECONOMICA

“Unele dintre masuri sunt obligatoriu de luat de Romania pentru ca fac parte din recomandarile de tara. Pentru unele exista resurse financiare europene care vor deveni operationale de la 1 ianuarie 2015. Insa pentru altele mi-e greu sa cred ca se va ajunge la un rezultat. Cu noi nu s-a discutat, nu se discuta lucrurile astea. Chiar recomanda Guvernului o mai serioasa implicare cu factorii sociali. Probabil ca vor exista corectii, ele sunt absolut necesare, dar ele sunt mici. Nu mai exista niciun fel de dialog, de negocieri, totul e un circ sinistru”, a declarat Dumitru Costin.