SALARII URIASE pentru MANAGERII-BUGETARI de la TRANSGAZ, ROMGAZ, TRANSELECTRICA si NUCLEARELECTRICA

SALARII URIASE pentru sefii de la companiile de stat. De salarii de nababi se bucura mai ales MANAGERII-BUGETARI din INDUSTRIA ENERGETICA. Din categoria bugetarilor de lux fac parte directorul general al TRANSGAZ, seful TRANSELECTRICA sau cel al ROMGAZ. ”Nababii” au incasat, anul trecut, un venit cumulat de 4,4 milioane de lei, noteaza un site de stiri, citat de postul B1 TV. Suma provine din salariile de baza, la care se adauga bonusurile platite in 2014.

Cel mai bine platit manager este PETRU VADUVA, directorul general al TRANSGAZ. PETRU VADUVA a castigat anul trecut 1,8 milioane de lei, adica aproape 156.000 de lei lunar, potrivit sursei citate. Din aceasta suma, salariul de baza reprezinta putin peste 10 la suta, iar restul este acoperit de bonusuri de performanta. PETRU VADUVA a venit la conducerea companiei in 2013.

CITESTE SI: PREAFERICITUL DANIEL ARE UN SALARIU URIAS. PATRIARHUL BOR ESTE REGELE BUGETARILOR

ION TONI TEAU este un alt lider important din industria energetica. Seful TRANSELECTRICA a avut, in 2014, incasari de aproape 850.000 de lei. ION TONI TEAU a castigat, anul trecut, din salariul fix si din bonusuri, aproximativ 70.000 de lei pe luna.

Daca luam in calcul strict venitul de baza, cel mai bine platit manager din sectorul de stat este VIRGIL METEA, seful ROMGAZ. Anul trecut, salariul lunar net al lui VIRGIL METEA a fost de 22.000 de lei. Iar din bonusuri a strans 824.000 de lei, triplu faţa de salariul de baza.

DANIELA LULACHE , sefa NUCLEARELECTRICA, este, de asemenea, un bugetar de lux. Cu un venit lunar de peste 38.000 de lei, DANIELA LULACHEa incasat, pe tot anul 2014, 460.700 de lei.

Sursa foto: zf