Salariile angajatilor din APIA, marite de Guvern

SCANDALUL APIA: Inca 6 persoane sunt cercetate in dosar, printre care si directorul APIA Suceava

Guvernul creste salariile angajatilor din Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), din subordinea Ministerului Agriculturii. Acestia vor primi o majorare salariala consistenta incepand cu anul 2015, potrivit unei ordonante de urgenta publicate joi in Monitorul Oficial, transmite hotnews.ro.

Conform actului normativ adoptat in 3 decembrie, salariile din APIA vor fi aduse la nivelul a 85% din salariile angajatilor Ministerului Fondurilor Europene.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat pentru hotnews.ro ca prin noua ordonanta de urgenta angajatii APIA vor beneficia, in medie, de o majorare salariala de 60% fata de lefurile pe care le au in prezent.

Vezi aici ce spune ministrul Daniel Constantin de bugetul pentru 2015 al Ministerului Agriculturii

Potrivit acestuia, banii in plus provin din economiile facute de minister de la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), o alta institutie din subordinea Ministerului Agriculturii. AFIR gestioneaza Programul National pentru Dezvoltare Rurala si poate asigura un plus salarial angajatilor sai din axa de asistenta tehnica a PNDR. Astfel, ministerul umple cheltuieli bugetare pentru salarii din fonduri europene la AFIR, avand astfel spatiu sa creasca lefurile la APIA.