Salariile ar putea fi majorate in 2014. Grila de salarizare, favorabila profesorilor si medicilor

salarii_2014_grila_salarizare

Vesti bune pentru bugetari. Guvernul ia in calcul majorarea salariilor pentru anul viitor, favoritii grilei de salarizare fiind medicii si profesorii, a declarat Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, la Romania TV.

Liviu Voinea a explicat care sunt variantele luate in calcul pentru cresterea veniturilor bugetarilor.

“O varinta este sa mergem cu cresterea cu rata inflatiei pentru toate salariile bugetare. O alta varianta este sa mergem cu o crestere mai mare pentru o anumita categorii de bugetari si fara crestere pentru alte categorii de bugetari. O alta varianta este sa mergem cu o crestere mai mare pentru bugetari pana la un anumit salariu si nicio crestere pentru bugetarii care au peste un anumit salariu. Alta varianta este sa incercam aplicarea unui procent din schema legii salarizarii unitare”, a declarat Voinea, la RTV.

Ministrul delegat pentru Buget a mai precizat ca grila de salarizare este favorabila in special pentru profesorii din invatamantul preuniversitar si pentru medici.

“Grila este favorabila pentru toti cei din Sanatate, altfel este favorabil si pentru invatamantul preuniversitar. In interiorul grilei de salarizare este posibila cresterea poate chiar mai mult pentru Sanatate fata de altele”, a mai spus Voinea.

Si pensionarii ar putea avea parte de o veste buna in 2014, veniturile lor urmand a fi indexate cu rata inflatie care va fi de 4%.

Foto: RTV