Salariile bugetarilor ar putea creste cu aproape 4% de la 1 ianuarie 2014

STATISTICA: Salariul mediu net a scazut in luna mai. In ce sector se castiga cel mai bine

Salariile bugetarilor ar putea creste cu aproximativ 4 procente, de la 1 ianuarie 2014, insa masura se afla deocamdata la nivel de varianta de lucru si nu de decizie, a declarat ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, la RTV.

“La nivel de intentie se doreste cresterea anvelopei totale de salarii, anul viitor, dar undeva in jurul ratei inflatiei. E o varianta de lucru, nu e o decizie luata”, a declarat Voinea.

Propunerile privind majorarea salariala si categoriile la care va fi aplicata urmeaza a fi negociata cu delegatia Fondului Monetar International (FMI), in baza noului acord care se va semna. Cel mai probabil, o decizie in acest sens va fi luata in toamna, cand se va contura bugetul pentru 2014.

“Modul in care o eventuala crestere care nu e batuta in cuie va fi distribuita ramane la latitudinea Guvernului impreuna cu partenerii internationali. Adica daca se da numai la anumite categorii, daca se imparte echilibrat pentru toata lumea sau se da la anumiti ordonatori de credit”, a adaugat Liviu Voinea.

La randul sau, ministrul Muncii Mariana Campeanu a explicat, tot la RTV, ca Executivul are in vedere cresterea salariilor mici in 2014, precum si inghetarea salariilor mari. Vizati de cresterea salariala ar putea fi profesorii sau medicii rezidenti.

“Cresterile care se vor face si vor fi aprobate prin buget se vor da in special pentru salariile mici. E vorba de salarii mici cum au profesorii, cum au medicii rezidenti, cum au functionarii publici, care au salarii de 1.200”, a explicat ministrul Muncii.

Foto: economica.net