Salariile PERSONALULUI NEDIDACTIC, majorate cu 12%. Din septembrie, inca 5% la veniturile cadrelor didactice

Ministrul Muncii, ROVANA PLUMB, a vorbit la postul B1 TV despre noua lege a salarizarii bugetarilor. Potrivit actului normativ, din 111 trepte de salarizare se va ajunge la cinci trepte.

”Este o alta viziune care va duce la o salarizare echitabila pentru sectorul bugetar. si ma refer la medici, la asistentii medicali, la asistentii sociali, la profesori, la educatori, la toti cei care lucreaza in administratia publica locala si centrala. in momentul de fata avem un haos in ceea ce priveste salarizarea”, a spus ROVANA PLUMB.

Ministrul Muncii a mai precizat ca incepand de marti, salariile pesonalului nedidactic vor fi marite cu 12%, iar din luna spetembrie, veniturile profesorilor vor creste cu 5%.

”Maine avem pe ordinea de zi o ordonanta prin care marim, conform acordului cu sectorul educatiei, cu 12%, salariile personalului nedidactic. In ceea ce priveste sectorul de educatie, avem a doua treapta de majorare cu 5% in sptembrie. Prima s-a produs la inceputul anului si o avem pe a doua, conform acordului de angajament cu sectorul de educatie”, a spus ROVANA PLUMB.

Sursa foto www.evz.ro