SALARIILE PROFESORILOR sunt pe cale sa EXPLODEZE – REACTIA ministrului CIMPEANU

Ministerul Educatiei a trimis zilele trecute la Ministerul Muncii un proiect, pe marginea legii salarizarii, care prevede cresterea salariilor profesorilor debutanti cu 70%, a declarat ministrul Educatiei, SORIN CIMPEANU (foto), la postul B1 TV. Un proiect de MAJORARE a SALARIILOR din Educatie cu 177%, a fost aprobat de Ministerul Educatiei si a fost trimis catre cel al Muncii, informeaza aceeasi sursa.

SORIN CIMPEANU, ministrul Educatiei, a precizat ca marirerea maxima ceruta este de 177% pentru lectori si pentru sefii de lucrari.

CITESTE SI: FEDERATIILE SINDICALE DIN EDUCATIE CER O INTALNIRE CU PREMIERUL VICTOR PONTA, PE TEMA MAJORARILOR SALARIALE

“Este un proiect pe marginea legii salarizarii. Aceasta crestere de 177% este maxim, pentru  lectorii si sefii de lucrari, deoarece acestia aveau SALARII apropiate debutantilor. Propunerea pleaca de la un minim de 70% si pentru preuniversitar si pentru universitar. Proiectul a fost aprobat de Ministerul Educatiei si a fost trimis catre cel al Muncii”, a spus SORIN CIMPEANU, care a precizat ca acest proiect va fi discutat luni cu prim ministru, impreuna cu sindicatele.

Ministrul SORIN CIMPEANU a precizat ca proiectul este rodul consultarilor care s-au derulat cu sindicatele pana acum 2 saptamani, iar luni va avea discutii cu ministrul Finantelor EUGEN TEODOROVICI si cu premierul VICTOR PONTA.

CITESTE SI:  VICTOR PONTA, DESPRE SALARIILE POLITISTILOR SI PROFESORILOR: DEOCAMDATA SE POATE DOAR PENTRU MEDICI

Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii au convenit cu sindicatele din invatamant o crestere medie cu 70% a salariilor din educatie, majorare care ar urma sa se faca etapizat de-a lungul a 3 ani, pana la finalul anului 2017.

Sursa foto: