SALARIILE vor creste in acelasi timp pentru BUGETARI si DEMNITARI. Legea ar putea fi INTARZIATA

Ministrul Finantelor, EUGEN TEODOROVICI, a anuntat, vineri, ca salariile bugetarilor vor fi majorate in acelasi timp, inclusiv ale demnitarilor. Data la care vor fi majorate va fi decisa dupa dupa rectificarea bugetara programata pentru 28 iulie, a precizat TEODOROVICI.

“Tot ce inseamna cresteri de salarii in sectorul bugetar vor avea loc o data pentru toti care sunt parte a acestui sistem. Asta a fost si logica atunci cand s-a spus foarte clar ca intregul sistem bugetar trebuie sa aiba majorarea salariala de la acelasi moment”, a afirmat TEODOROVICI.

Ministrul a punctat ca orice masura adoptata mai devreme de 1 ianuarie 2016, inclusiv reducerea TVA la 19%, “clar” are un impact bugetar.

“In functie de ceea ce aprobam in 28 iulie la rectificare, vom vedea exact daca, de cand vom putea aplica asemenea masuri”, a spus TEODOROVICI.

CITESTE SI: TEODOROVICI: ACORDUL ROMANIEI cu FMI si CE ramane STABIL pana in SEPTEMBRIE

Cu privire la rectificare, ministrul a spus sa “in mod sigur este ca tot ce inseamna investitii se va bucura de o alocare financiara substantiala. Tot ce inseamna contracte aflate in derulare, in special, vor primi bani pentru a fi finalizate cat mai repede”.

CITESTE SI: TEODOROVICI: Retrimiterea CODULUI FISCAL in Parlament intarzie pregatirea bugetului pe 2016

Legea unica a salarizarii, al doilea obiectiv important al Guvernului pentru a doua parte a anului, ar putea fi intarziata de trimiterea Codului Fiscal in Parlament.

“Este intr-adevar un alt motiv care este afectat de aceasta intarziere, categoric, pentru ca nu este un impact mic aplicarea legii salarizarii, iar modul in care o vom aplica, de cand, in cate etape, in cate transe – pentru ca nu putem aplica legea salarizarii intr-un singur moment, pentru ca impactul este foarte mare – dar toate acestea aveau o logica in aplicare”, a afirmat TEODOROVICI.

Sursa foto Economica