Salariul anual oferit de AL-ITTIHAD lui VICTOR PITURCA este dublu fata de cel de la nationala

Gruparea saudita Al-Ittihad Jeddah ii ofera selectionerului Victor Piturca un salariu anual de 900.000 de euro, ceilalti membri ai stafului sau urmand sa incaseze in total alti 700.000 de euro, daca se va ajunge la un acord, a declarat, luni, pentru Mediafax o sursa federala.

Conform sursei citate, pachetul salarial oferit de clubul saudit echipei tehnice romane se ridica la suma de 2 milioane de dolari (1,6 milioane de euro). Victor Piturca este tentat sa accepte oferta arabilor, dupa ce inaintea partidei cu Grecia infirmase pentru sursa mentionata ca si-ar dori sa paraseasca echipa nationala. Piturca are un salariu la FRF de 400.000 de euro anual.

Angajatul FRF, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, a declarat ca in contractul selectionerului este prevazuta o clauza reciproca, in sensul ca partea care reziliaza plateste drept despagubiri suma ramasa pana la finalul intelegerii (30 noiembrie 2015). Astfel, Piturca ar urma sa achite pentru cele 15 luni ramase din contract suma de 500.000 de euro.

CITESTE SI: IORDANESCU: AL-ITTIHAD il vrea pe PITURCA, dar eu cred ca el va ramane la nationala

Presa din Arabia Saudita a scris in ultima saptamana despre o oferta a gruparii Al-Ittihad pentru selectionerul Victor Piturca. Potrivit acesteia, Piturca ar urma sa paraseasca banca tehnica a primei reprezentative dupa meciul cu Grecia, care avut loc duminica, si sa preia echipa Al-Ittihad.

Luni, presa din regatul din Zona Golfului a scris ca o delegatia a clubului Al-Ittihad va sosi in Romania pentru a negocia cu Piturca si cu colaboratorii sai. Saptamana trecuta, Victor Piturca a declarat ca sunt sub unu la suta sanse sa plece de la nationala.

Directorul tehnic al FRF, Anghel Iordanescu, a declarat, vineri, inaintea plecarii nationalei pentru partida cu Grecia, din prima etapa a preliminariilor Euro-2016, ca formatia saudita Al-Ittihad il doreste ca antrenor pe Victor Piturca, insa este convins ca acesta nu va pleca.

“Chiar am avut niste informatii din Arabia Saudita. Dar cunoscandu-l pe Victor Piturca ca e un om serios, ambitios, eu sunt convins ca nu va pleca. Oferta exista, este o oferta reala. Nu stiu daca e scrisa, concreta, dar din sursele mele din Arabia Saudita stiu ca sunt foarte, foarte interesati de Victor Piturca. E clar ca cei de la Al-Ittihad, unde am fost si eu, sunt foarte interesati. Eu sunt convins ca el va ramane la echipa nationala. In fiecare zi am vorbit cu el la antrenamente”, a spus Iordanescu.

CITESTE SI: VICTOR PITURCA nu s-a inteles la bani cu arabii: Sunt sanse sub 1% sa plec de la nationala! 

Reprezentativa Romaniei a debutat cu o victorie in preliminariile Campionatului European din 2016, scor 1-0 cu nationala Greciei, duminica seara, pe stadionul Georgios Karaiskakis din Pireu, in prima etapa a grupei F, joc in care “tricolorii” au evoluat in inferioritate numerica din minutul 53. Golul a fost marcat de Marica, in minutul 10, din penalti.

Romania are programat urmatorul meci din grupa F, in data de 11 octombrie, pe teren propriu, cu nationala Ungariei.

Sursa foto: sport.ro