SALARIUL MINIM creste la 1.000 de lei din 2014

Salariul minim al bugetarilor va creste, in 2014, la 1.000 de lei, potrivit schemei de buget pentru anul urmator. Cresterea ar urma sa se produca in doua transe, informeaza postul Romania TV. Astfel va fi aplicata o majorare de 3% la fondul de salarii, cnform schemei bugetului de stat pentru anul viitor.

Scopul declarat al Guvernului pentru 2014 este majorarea salariului minim din aparatul bugetar la 1.000 de lei, in conditiile in care in acest moment 400.000 de persoane angajate la stat castiga sub 1.000 de lei.

Fondurile actuale sunt insuficiente pentru ca salariul minim din sistemul bugetar sa ajunga dintr-o data la 1.000 de lei, astfel ca acest pas ar putea fi facut doar in urma unei a doua transe de majorare.

“Trebuie sa prevaleze sentimentul de solidaritate. Nu putem lasa o categorie devaforizata sa sufere ani si ani, fara ca Guvernul sa intervina si sa arate o tendinta de crestere a salariilor”, a declarat Ionel Blanculescu, consilierul pe probleme economice al premierului Ponta la postul Romania TV.

Sursa foto: economica.net