Salariul minim de la stat ar putea creste pana la 1.000 lei, mai mare decat salariul minim din companiile private

Salarizarea de la stat se va schimba radical. Premierul Victor Ponta a anuntat ca salariul minim de la stat ar putea creste, anul viitor, pana la 1.000 lei, fata de 800 lei in prezent, insa analistii estimeaza ca vor fi si disponibilizari in randul bugetarilor, peste 10.000 de angajati urmand a pleca acasa.

Salariul minim de 1.000 de lei pentru bugetari ar fi mai mare decat salariul minim de la companiile private, in vreme ce salariul maxim ar urma sa fie stabilit la 7.000 de lei.

“Anvelopa salariala mare ramane aceeasi: 7% din PIB. In aceiasi bani, fiecare dintre …si institutiile publice, si centrale, si locale, sa aiba mai multa flexibilitate si sa poata sa introduca criterii de performanta”, a declarat Victor Ponta.

Dealtfel, premierul Victor Ponta a hotarat, in ultima sedinta de guvern, ca pana la toamna trei ministri sa puna la punct o noua lege care sa schimbe radical salariile functionarilor publici. In conditiile in care bugetul va ramane acelasi, este de asteptat sa asistam si la concedieri.

“In acest moment, stiti foarte bine, ca lucrezi de dimineata pana seara sau ca nu faci nimic, primesti acelasi salariu. Daca vreti sa sanctionati pe cineva, mai usor schimbam un presedinte decat sa schimbam vreun functionar public de undeva”, a spus premierul Ponta.

In total sunt peste 1.100.000 de bugetari care primesc impreuna, intr-un an, lefuri de 46 de miliarde de lei.

Foto: Jurnalul