SALARIUL MINIM va creste din ianuarie 2015

Salariul minim va creste de la inceputul anului viitor. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat ca salariul minim pe economie va creste cu aproximativ 8 la suta de la inceputul anului viitor, ceea ce inseamna ca cel mai mic salariu brut va fi de 975 de lei. Cresterea medie se va cifra la 75 de lei.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat pentru Romania TV ca aceasta majorare va fi aplicata incepand cu 1 ianuarie 2015.

Mondo News iti recomanda si: CAT A INCASAT STATUL DIN CRESTEREA SALARIULUI MINIM SI CONTRIBUTIILE PENTRU SANATATE PE CHIRII SI TERENURI

Potrivit ministrului Muncii, aceasta nu este singura majorare din 2015 a salariului minim. La jumatatea anului viitor, in luna iulie, va avea loc inca o majorare a salariului minim, astfel incat acesta va depasi 1.000 de lei. Majorarea progresiva va continua, iar, potrivit unei prognoze, SALARIUL minim va ajunge la 1.200 de lei pana la finele anului 2016.

Odata cu aceste majorari, vor creste si amnezile, deoarece ele se calculeaza pe baza salariului minim. Un punct de amenda reprezinta 10% din valoarea salariului minim pe economie.