SALARIUL MINIM VA CRESTE INCEPAND DIN LUNA MAI. ACORD intre GUVERN si SINDICATE

Un ACORD a fost parafat, marti, intre GUVERN si SINDICATE in privinta SALARIULUI MINIM. Conform unor informatii de ultima ora, SALARIUL MINIM nu va mai creste din luna ianuarie, ci din luna mai a anului 2016 si va fi in cuantum de 1250 de lei, informeaza postul B1 Tv.

In schimbul acceptarii acestei cresteri, Guvernul a obtinut de la sindicate promisiunea ca in 2016 nu vor mai exista cereri de facilitati fiscale. De asemenea, Guvernul, sindicatele si patronatele au stabilit realizarea in comun a unui studiu privind impactul cresterii SALARIULUI MINIM asupra economiei. Studiul va analiza si modul de calcul pentru viitor al cresterii SALARULUI MINIM.

CITESTE SI: CONSILIUL NATIONAL TRIPARTIT, DISCUTII DESPRE SALARIUL MINIM. GUVERNUL PROPUNE 1.200 LEI DIN MAI, SINDICATELE CER 1.275 LEI. UPDATE

Cresterea programata pentru 1 mai trebuie aprobata formal de Consiliul Economic si Social (CES), organismul care grupeaza executivul, patronatele si sindicatele. Sursele citate au declarat pentru HotNews ca Executivul voia sa amane cresterea salariului pana la 1 iulie, pentru a vedea efectul scaderilor de taxe si impozite din noul Cod Fiscal asupra economiei, dar sindicatele au presat pentru 1 mai.

Cresterea SALARIULUI MINIM a fost ceruta insistent de PSD si de sindicate. Ea a fost insa contestata de mai multe asociatii patronale, care au avertizat ca in regiunile slab dezvoltate economic o parte din angajatori vor incepe sa plateasca la negru din cauza cresterii taxelor aferente cresterii SALARIULUI MINIM.

Sursa foto: realitatea