Salata de boeuf. Rețete de Crăciun. Modul de preparare a salatei de boeuf

Sărbătorile de iarnă fără salată de boeuf parcă nu sunt sărbători. De Crăciun, salata de boeuf oferă profunzime deliciilor culinare cu care ne servim oaspeții. Prepararea ei este pentru multe gospodine o adevărată artă. Va prezentăm mai jos rețeta de salată de boeuf preluată de pe teobucatar.ro.

Ingrediente (pentru cca 6 porții): 400 g carne vită (piept pui), 300 g cartofi roșii, 200 g morcov, 200 g mazăre (opțional), 200 g gogoșar acru, 200 g castraveți în oțet, 150 g maioneză, sare, piper (opțional).

Mod de preparare: Carnea se spală și se fierbe în apă cu sare, eventual cu adaos de condimente, adică o foaie de dafin și câteva boabe de piper. Legumele se curată, se spală și se fierb în apă cu sare (eu le fierb separat, nu împreună cu carnea).

Citește și: SARMALE. REȚETE DE CRĂCIUN. CELE MAI BUNE REȚETE PENTRU SARMALE! SECRETELE FIECĂREI ZONE

După ce s-au răcit se toacă totul mărunt, inclusiv gogosarii și castraveții. Aceștia din urmă se pun la scurs într-o sită (nu se storc) ca să nu lase multă zeamă și să înmoaie în maioneză.

Se amestecă într-un vas mare legumele și carnea tocate în cubulețe și se adaugă maioneză din care opriți și pentru ornat. Maioneza este un alt ingredient la care puteți umbla, adică să o reduceți pe cât posibil (folosiți doar cât să “lege” ingredientele), având în vedere că nu este foarte sănătoasă…

Aceasta este salata de boeuf. Dacă scoateți carnea din rețetă veți obține salata a la rousse, la fel de bună ca și salata de boeuf. Poftă bună!

Sursă foto: bucataras