SALINOTERAPIA – serviciu GRATUIT, oferit de PRIMARIA SECTORULUI 6

Peste 100 de persoane acceseaza lunar serviciul gratuit de salinoterapie oferit prin intermediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6. Destinat cu precadere categoriilor sociale vulnerabile, dar nu numai, acest serviciu ofera tratament tuturor persoanelor (copii si adulti) care sufera de diferite afectiuni, in special de tip respirator, potrivit unui comunicat al Primariei Sectorului 6

Salinoterapia (haloterapia) este un procedeu extrem de simplu si totodata eficient, cu un procent de 87% cazuri vindecate. Cura se bazeaza pe proprietatile sarii de a emana aerosoli cu efecte benefice asupra sanatatii, in conditii de umiditate si temperatura bine controlate.

“Acest serviciu socio-medical se inscrie in strategia administratiei locale de sprijinire a categoriilor vulnerabile si de promovare pe raza Sectorului 6 a unor metode alternative de tratament medical”, a declarat primarul Sectorului 6, RARES MANESCU.

Procedura de admitere consta intr-o cerere tip, insotita de urmatoarele acte: copie carte de identitate, recomandare de la medicul de familie sau specialist, in care sa fie specificate durata si frecventa tratamentului.

Pentru un acces mai rapid la acest serviciu, salinele sunt amplasate in diferite zone din sector:

In decursul anului 2015, un numar de 727 persoane au beneficiat de aceasta metoda alternativa de tratament medical.

 Sursa foto: protectiacopilului6