Salonul Auto de la Detroit: Vezi care sunt cele mai importante lansari. GALERIE FOTO

Producatorii auto prezenti la editia din 2014 a Salonului Auto de la Detroit, SUA, dau impresia ca vor sa se reintoarca la bolidele sport ce impresioneaza prin viteza si performanta, in detrimentul masinilor ecologice si economice.

Salonul Auto de la Detroit si-a deschis portile astazi, publicul urmand sa vada in urmatoarea perioada lansari ale unui numar de aproximativ 50 de masini noi, camionete, crossovere si concepte. Cele mai mediatizate modele vor fi Lexus RC F cu un motor B8,cea mai noua generatie a Subaru WRX STI, dar si masina inspirata din cursele de Formula 1 Infiniti Q50 Eau Rouge Concept si GT4 Stinger de la Kia, scrie CNBC.

 

Europenii mizeaza pe putere, avand in vedere ca germanii de la BMW pun la bataie doi bolizi, anume modelele M3 si M4, in timp ce Bentley se lauda cu o versiune noua a GT, un coupe sport de lux.

 

 

Continuand in acelasi ritm, Chevrolet dezvaluie Corvette Z06, care, la un motor de 600 CP, este cel mai puternic model din gama sa.

Ford va arata modelul C-Max care se poate incarca cu lumina solara, ce a debutat la CES 2014.

 In plus, producatorii auto de la Salonul Auto de le Detroit se intrec, conform ziare.com, in incorporarea in masini a dispozitivelor high-tech.Un exemplu in acest sens este ca marii constructori prezinta din ce in ce mai multe masini care sunt compatibile cu aplicatii de pe smartphone. De asemenea, exista si automobile aproape autonome, precum Mercedes-Benz S600, iar alte modele au faruri pe baza de laser.

 

Sursa foto: ziare.com, autoblog.com, 4tuning.ro, promotor.ro