SALONUL AUTO DE LA GENEVA: Performanta, viteza si pasiune GALERIE FOTO

Supermasinile si SUV-urile vor straluci la editia din acest an a salonului auto de la Geneva alaturi de modelele de serie, pe fondul cresterii rapide a pietei de vehicule SUV/crossover, relateaza Automotive News.

Ferrari, Audi si Aston Martin se afla intre bandurile care vor prezenta automobile sport de inalta performanta, in timp ce Renault, Honda, Hyundai si Infiniti vin cu modele care tintesc cumparatorii de crossovere care cel mai probabil nu vor iesi niciodata offroad.

Aston Matin va prezenta automobilul Vulcan, cu motor de 7 litri, V-12, de peste 800 de cai putere. Compania va construi numai 24 de astfel de supermasini, care vor costa 2,8 milioane de dolari.

Audi va veni cu a doua generatie a automobilului R8, versiune cu motor V10, cel mai puternic si rapid bolid de serie al companiei, care poate accelera de la 0 la 100 de kilomettri pe ora in 3,2 secunde si poate atinge o viteza maxima de 330 km/h.

Modelul 488 GTB al Ferrari va inlocui 458 Italia, cel mai bine vandut model al brandului. Va fi al doilea model Ferrari dupa California T, dotat cu motor turbo. Automobilul 488 GTB este propulsat de un motor turbo V8 de 3,9 litri care genereaza 660 de cai putere, cu 99 mai multi decat 458 Italia. Automobilul poate accelera de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 3 secunde, iar viteza maxima este de 330 km/h.

Ferrari va anunta pretul 488 GTB la Geneva, iar automobilul va intra la vanzare in a doua jumatate a acestui an, fiind probabil sa coste mai mult decat 458 Italia.

BMW va lansa Gran Tourer serie 2, al doilea minivan al brandului, cu sapte locuri, destinat familiilor tinere. Vehiculul, mai lung decat minivanul compact Active Tourer serie 2, va intra in vanzare in Europa si China in luna iunie.

Ford va prezenta la Geneva Focus RS, o versiune performanta cu tractiune integrala a vehiculului hatchback Focus. Automobilul va fi primul model RS care va fi comercializat in America de Nord, atunci cand va intra la vanzare, anul viitor. RS este echipat cu un motor turbo de 2,3 litri si 315 cai putere.

Mercedes-Benz este prezent la Geneva cu Mercedes-Maybach Pullman si masina de curse Mercedes-AMG GT3. Maybach Pullman este destinat soferilor bogati, avand dotari precum interior de piele, patru scaune in partea din spate, pozitionate fata in fata, si un geam despartitor care poate deveni opac prin apasarea unui butor.

The AMG GT3 este echipat cu un moto de 6,3 litri V8, folosit anterior la vehiculul SLS AMG GT3.

In cazul producatorului francez Renault, automobilul Kadjar se va alatura segmentului crossoverelor compacte, impreuna cu Nissan Qashqai, structura celor doua vehicule fiind comuna in proportie de 60%. Kadjar, care este putin mai lung decat Qashqai, va intra la vanzare in Europa in luna iunie. Automobilul va fi disponibil cu tractiune pe fata si tractiune integrala.

Grupul german Volkswagen va prezenta prototipul unui sedan cu patru usi, asemanator unui coupe, care urmeaza sa fie introdus in productie cu scopul de a imbunatati imaginea brandului si a atrage clienti de la producatori concurenti, precum Mercedes-Benz CLS.

De asemenea, VW va lansa a doua generatie a minivanului compact Touran.

Sursa foto http://www.topgear.com/