Salonul International de Carte BOOKFEST isi deschide miercuri portile

Cea de-a noua editie a Salonului International de Carte BOOKFEST va avea loc la Romexpo intre 28 mai si 1 iunie, la eveniment urmand sa participe 200 de edituri care le vor oferi cititorilor peste un milion de volume, au anuntat organizatorii manifestarii.

Totodata, vizitatorii targului vor putea lua parte la peste 300 de evenimente, care variaza de la lansari, dezbateri si colocvii pana la proiectii cinematografice si evenimente interactive.

Printre volumele care isi vor face debutul la BOOKFEST se numara doua noi volume semnate de Lucian Boia: “Primul Razboi Mondial” si “Dosarele secrete ale agentului Anton: Petru Comarnescu in arhivele Securitatii” (volum editat de autor). Tot pentru pasionatii de istorie Neagu Djuvara lanseaza o editie ilustrata din “Civilizatii si tipare istorice”, iar Vladimir Tismaneanu va fi prezent cu o reeditare a volumului sau de referinta “Stalinism pentru eternitate: O istorie politica a comunismului romanesc” (aparute la Editura Humanitas). De asemenea la editura Rao va fi lansat volumul de analiza “7 teme fundamentale pentru Romania”, cu un cuvant inainte de George Cristian Maior.

Mircea Cartarescu va lansa o editie de colectie “Orbitor”, iar Radu Paraschivescu va bucura publicul citiror cu o noua colectie de perle – “Muste pe parbrizul vietii” (Editura Humanitas). Pasionatii de teatru pot rasfoi noul volum al lui George Banu, “Monologurile neimplinirii”, (Editura Polirom), dar si prima colectie de scrieri ale marelui teoretician polonez al artelor spectacolului, “Jerzy Grotowski”, care va aparea la editura Nemira, cu un cuvant inainte de George Banu.

Citeste si: “CITIM IN IARBA”, un eveniment pentru toata familia in Parcul Herastrau

Tot la editura Nemira va aparea si antologia “Emil Brumaru. 111 cele mai frumoase poezii”. Criticul literar Alex. Stefanescu va lansa la Editura All “Texte care n-au folosit la nimic”, iar Ioan Bogdan Lefter isi va prezenta volumul “Alti postmoderni” (Editura Paralela 45). Acestea sunt doar cateva dintre cele cateva mii de noi volume care vor fi lansate la BOOKFEST 2014, potrivit surselor citate.

Un loc special in programul BOOKFEST il vor ocupa copiii, nu numai pe 1 Iunie, ci pe toata perioada evenimentului, acestia avand un spatiu special amenajat unde vor putea participa la ateliere, lecturi si evenimente special gandite pentru ei. De asemenea Editurile Humanitas Multimedia, Humanitas, Humanitas Fiction, Arthur, Corint Junior, Curtea Veche, Rao, Vellant si Curtea Veche Publishing au pregatit prima editie BOOKFEST JUNIOR, adica patru zile de lansari de carte pentru copii si adolescenti, intalniri cu autori, ateliere de desenat si de teatru.

Invitatul de onoare al celei de-a noua editii a Salonului International de Carte BOOKFEST va fi Polonia. Sub sloganul „Quo vadis Polonia? Spre urmatorul Nobel”, Institutul Polonez a pregatit o serie de evenimente menite sa promoveze literatura polona si sa sporeasca interesul publicului roman pentru autorii contemporani, dar si clasici polonezi.

Citeste si: Veniti de luati CARTI

Printre invitatii la BOOKFEST 2014 se numara DANUTA WALESA, sotia liderului legendar al Solidaritatii si fost presedinte al Poloniei LECH WALESA, autoarea volumului autobiografic “Visuri si taine”.

Nu in ultimul rand, pe toata perioada salonului, vizitatorii vor avea acces gratuit la cinematograful de arta BOOKFEST, in cadrul caria vor rula filme premiate la festivaluri internationale oferite de Institutul Maghiar din Bucuresti, Ambasada Norvegiei, Institutul Francez din Bucuresti si Institutul Polonez.

Accesul la BOOKFEST cat si la toate evenimentele din cadrul acestuia va fi gratuit.

Targul va putea fi vizitat miercuri, joi si duminica intre orele 10.00 si 20.00, iar vineri si sambata, de la 10.00 la 21.00.

Salonul International de Carte BOOKFEST 2014 este organizat de Asociatia Editorilor din Romania, sub egida Federatiei Editorilor din Romania si cu sprijinul Institutului Polonez din Bucuresti.

La editia precedent a targului, care a avut loc intre 29 mai si 2 iunie 2013, aproximativ 95.000 de persoane au vizitat Salonul International de Carte BOOKFEST.

Sursa foto: cotidianul.ro