SALVATI COPIII: Adolescentii romani sunt afectati de hartuirea online si furtul de date

Circa 90% din COPIII care afirma ca au fost jigniti sau hartuiti pe INTERNET spun ca acest lucru s-a intamplat prin interactiunile pe messenger sau pe retelele sociale, potrivit statisticilor Sigur.info, prezentate intr-un comunicat Salvati Copiii.

Echipa Sigur.Info, impreuna cu cantaretul Andrei Leonte, a organizat de-a lungul lunii mai intalniri cu cateva mii de LICEENI din cinci orase, atragandu-le atentia asupra riscurilor la care sunt expusi atunci cand navigheaza pe INTERNET, dar si asupra modalitatilor prin care se pot proteja de aceste pericole.

Citeste si: PESTE 3.200 DE COPII AU DISPARUT IN ULTIMUL AN

In ultimii doi ani, consilierii portalului Sigur.info au primit 1.224 de apeluri privind riscurile utilizarii INTERNETULUI de catre COPII, cele mai frecvente probleme semnalate fiind legate de siguranta datelor personale (23% din respondenti) si cyberbullyingul/hartuirea (12%).

In perioada 15 ianuarie — 10 martie, tinerii au fost invitati sa isi inscrie orasul pe portalul Sigur.info, apoi, alaturi de colegi, parinti si profesori, sa-l voteze si sa posteze mesaje prin care sa ii convinga pe Andrei Leonte si pe reprezentantii Sigur.Info si Internet Helpline de necesitatea unei vizite la ei in oras.

Citeste si: SALVATI COPIII DESCHIDE 17 CENTRE EDUCATIONALE PENTRU MINORII CARE TRAIESC SUB PRAGUL SARACIEI

Orasele castigatoare au fost Craiova, Bistrita, Piatra-Neamt, Sibiu si Galati, iar intalnirile din aceste orase au reunit peste 2.000 de participanti, elevi de liceu, dar si profesori, interesati sa afle mai multe despre INTERNET si lumea virtuala.

Linia de consiliere INTERNET Helpline (www.helpline.sigur.info) este pusa la dispozitie gratuit la numarul de telefon 031.80.80.000 sau la adresa de email: helpline@sigur.info, prin chat: helpline_sigurinfo (L-V, intre 9,00 — 17,30) sau pe facebook: www.facebook.com/SigurPeNet.

Sursa foto: theguardian.com