Samsung a vandut cele mai multe smartphone-uri anul trecut

O analiza facuta de compania Gartner cu privire la cate smartphone-uri a vandut fiecare companie in 2013 releva faptul ca Samsung este, de departe, pe prima pozitie.

Anul 2013 a fost primul an in care vanzarile de telefoane mobile inteligente, smartphone, le-au depasit pe cele de telefoane clasice, potrivit unei analize Gartner. Concret, vanzarile de smartphone-uri au reprezentat 53,6% din piata, la nivelul intregului an 2013, scrie yoda.ro. Samsung este de departe numarul 1, cu 300 de milioane de unitati vandute. Urmeaza Apple, cu 150 de milioane, apoi la mare distanta Huawei si LG cu putin peste 46 de milioane. Clasamentul e completat de Lenovo, care a reusit sa vanda anul trecut 44 de milioane de smartphone-uri.

Citeste si: Samsung Galaxy S5, cel mai asteptat telefon din 2014. FOTO

Analistii Gartner sustin ca cei de la Samsung trebuie sa vina cu tehnologii de top pentru smartphone-urile lor varf de gama pentru a consolida si in 2014 prima pozitie in top, in timp ce Apple, care a semnat cu NTT DoCoMo si China Mobile, cei mai mari operatori de telefonie mobila din Japonia si China, urmeaza sa cunoasca o crestere a vanzarilor anul acesta.