Samsung, aproape de semnarea unui contract cu FBI

Compania Samsung vrea sa devina furnizor oficial de smarphone-uri pentru FBI, fiind aproape de semnarea unui contract cu agentia americana.

Corporatia sud-coreeana este pe punctul de a semna.conform presei internationale, un contract cu FBI, urmand sa livreze pe viitor telefoane de ultima generatiei din gama Galaxy.

Prin semnarea acestui contract, Samsung ar putea schimba istoria in aceasta privinta, deoarece de multi ani principalul furnizor de telefoane pentru structurile de stat din SUA este compania BlackBerry, toti cei 35.000 de agenti ai FBI avand in dotare telefoane de acest fel.

FBI a refuzat sa comenteze momentat stirea, aceasta fiind infirmata intr-o anumita masura si de serviciul de presa al companiei RIM (care produce BlackBerry), aceasta din urma remarcand doar ca, in prezent, sistemul sau de operare este considerat cele mai bun pe piata la ora actuala din punctul de vedere al sigurantei.

In luna mai, scrie antena3.ro, Pentagonul a efectuat o operatiune inversa, renuntand la smartphone-urile Samsung, pe care le-a inlocuit cu BlackBerry.

Sursa foto: indianexpress.com