Samsung Galaxy S10 va avea funcții de portofel pentru Ethereum și Bitcoin

Noul smartphone Galaxy S10 de la gigantul Samsung din Coreea de Sud va avea funcții de portofel pentru Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) și alte două criptomonede. Un oficial Samsung a vorbit despre noile caracteristici ale telefonului la Mobile World Congress din Barcelona, ​​Spania, pe 25 februarie.

În prezentarea sa, Samsung a dezvăluit numeroase proiecte legate de criptomonede și blockchain pe telefonul smartphone, inclusiv suport pentru Bitcoin, Ethereum, tokenul COSMEE (COSM) și tokenul Enjin (ENJ). COSMEE este o aplicație descentralizată (DApp) care permite utilizatorilor să câștige și să cheltuiască tokenuri COSM. Enjin este un portofel de tip criptomonede care va fi instalat în noul Galaxy S10.

COSMEE pretinde că a fost selectată de Samsung ca primul partener DApp susținut de smartphone-ul său viitoare, în timp ce Enji poate fi folosit pentru a trimite și primi tokenuri ERC-20 și ERC-1155.

Citește și: SAMSUNG GALAXY S10 VA INCLUDE UN SPAȚIU DE STOCARE PENTRU CHEILE PRIVATE DE CRIPTOGRAFIE

Rapoartele variate au apărut în ceea ce privește integrarea blockchain și cripto în noile telefoane Samsung. În decembrie 2018, Samsung a respins ideea unui portofel integrat de cripto și a calificat-o drept “zvon și speculaței”. În ianuarie, fotografii scoase din noul smartphone au sugerat că Galaxy S10 ar susține un portofel Ethereum.

Astăzi, smartphone-ul centrat pe blockchain, Exodus, dezvoltat de gigantul HTC pentru produsele electronice de consum, a anunțat că a colaborat cu Opera Browser și a adăugat suport pentru mai multe DApps. Compania a anunțat sprijinul acordat pentru Etheremon și Decentraland DApps, iar smartphone-ul acum susține un DApp taiwanez numit Numbers.