Samsung Galaxy S10 va include un spațiu de stocare pentru cheile private de criptografie

Noul smartphone Samsung, modelul Galaxy S10, va include un spațiu de stocare pentru chei private de criptografie, potrivit unui comunicat de presă oficial pe 20 februarie. Samsung a anunțat lansarea noului său telefon, miercuri, la Seoul, San Francisco și Londra, care va include și funcția Samsung Knox.

“Galaxy S10 este construit cu Samsung Knox de protecție, precum și un spațiu de stocare securizat, susținut de hardware, care găzduiește cheile dvs. private pentru servicii mobile cu funcții de blockchain”.

Înaintea lansării modelului S10, au apărut zvonuri cu privire la configurația și sprijinul posibil al telefonului pentru portofelele crypto și DApps. Luna trecută, au apărut imagini care ar fi reprezentat un “Samsung Blockchain Keystore” pe Galaxy S10. Fotografiile date publicității au prezentat o opțiune de portofel Ethereum (ETH) în lista “criptomonede” acceptate. Însă, nu a fost menționat nici un astfel de portofel în comunicatul de presă de ieri.

Samsung nu este singurul producător important de smartphone care a implementat capabilități legate de criptomonede la smartphone-uri. În luna mai a anului trecut, compania HTC a lansat “primul telefon blockchain nativ,” HTC Exodus, care va lansa cu suport pentru mai multe tehnologii blockchain printre care rețelele Bitcoin (BTC) și Ethereum.

În decembrie 2018, Sirin Labs a lansat Finney, smartphone-ul de tip “blockchain” din lume.