SAMSUNG GALAXY S5 fata in fata cu APPLE IPHONE 5S. Cine e mai bun. GALERIE FOTO

Apple si Samsung sunt cei doi giganti din lumea telefoniei mobile, iar smartphone-urile lansate de ei au devenit standardele la care se raporteaza oricine atunci cand face o comparatie in privinta telefoanelor mobile.

Odata cu lansarea lui Galaxy S5 la MWC de la Barcelona, intrebarea care este pe buzele tuturor este una singura: Care este mai bun, Samsung Galaxy S5 sau Apple iPhone 5S? Raspunsul il ofera geek.com, care a realizat o comparatie intre cele doua smartphone-uri.

Design

Cu fiecare generatie din seria S, sud-coreeni maresc profilul telefonului, iar modelul S5 nu face exceptie. Ecranul are 5.1 inchi, iar designul este in stilul consacrat: culori vii, carcasa de plastic (cu noua textura pe spate, care impiedica alunecarea accidentala) si acelasi buton oval in mijloc.

 De cealalata parte, Apple este o alta companie care are un design exterior repetitiv, insa noul iPhone 5S pare un model premium datorita designul zvelt din aluminiu. Totusi, display-ul de 4 inchi este ceea ce s-ar incadra in categoria Mini pentru Samsung, care are anumite produse asemanatoare ca dimensiuni cu ecranul lui iPhone 5S.

Specificatii

Samsung Galaxy S5 are un procesor de 2.5GHz si un cip Snapdragon 801, 2GB de RAM si un ecran FHD Super Amoled cu o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli si 432 ppi, ceea ce il face un telefon mobil puternic, care este capabil sa ofere ceea ce utilizatorul are nevoie. In plus, Samsung a inclus si un senzor de masurare a ritmului cardiac, dar si un sistem de nou pentru optimizarea culorii in functie de mediul in care se afla telefonul.

iPhone 5S are un procesor pe 64 de biti, care nu face din telefon unul mai puternic, insa il transforma intr-un rivat de temut.

Din pacate, ecranul Retina de 326 ppi este mai putin performant decat rivalul sau de la Galaxy S5. Daca la design Apple a castigat, in privinta specificatiilor, noul Galaxy S5 a iesit invingator.

Citeste si: SAMSUNG GALAXY S5: Tot ce trebuie sa stii despre cel mai hot SMARTPHONE al momentului. GALERIE FOTO

Camera

Galaxy S5 va fi vandut cu o camera foto capabila sa faca fotografii de doua ori mai mari, ca dimensiune, decat iPhone 5S. Primul are o camera de 16 MP, iar cel de-al doilea de 8 MP. Ecranul Apple, cu sticla de safir, care acopera camera, permite realizarea unor fotografii foarte bune, insa noul Galaxy S5 are cateva caracteristici noi ce il propulseaza cu mult inaintea telefonului companiei americane: Live Preview, HDR, cel mai rapid autofocus etc.

Desi Apple a echipat iPhone 5S cu un blitz special, in doua etape, care asigura cea mai buna lumina pentru poze, Samsung castiga si la acest capitol. 

Sistemul de operare

Samsung Galaxy S5 beneficiaza de Android 4.4.2 si are un senzor de scanare pentru amprente. In plus, S5 are si acces la Google Play Store, implicit la nenumaratele aplicatii existente aici.

iPhone 5S functioneaza cu iOS 7, care are un sofware conceput pentru securitate si fitness, dar si sistemul de recunoastere a amprentelor TouchID.  App Store pentru iOS 7 are o baza mai mare decat Google Play Store, dar cele doua servicii sunt considerate egale de ceva timp. 

Bateria

Telefoanele cu Android sunt recunoscute pentru durata de viata scurta a bateriei, in comparatie cu cele care au iOS. Acum, Galaxy S5 are o baterie de 2.800mAh, aproape dubla ca marime cu cea de 1.570mAh a lui iPhone 5S, insa ecranul mare si sistemul Android o vor consuma din plin.

 Insa compania sud-coreeana se lauda cu cateva schimbari menite sa schimbe acest raport de forte. Astfel, Galaxy S5 are 21 de ore timp de convorbire, mult mai mult decat iPhone 5S. In plus, Galaxy S5 ofera sistemul Ultra Power Save Mode, prin care telefonul ramane apelabil chiar si 24 de ore, in conditiile in care exista doar 10% baterie.

Sursa foto: geek.com, techradar.com