SAMSUNG GALAXY S5: Tot ce trebuie sa stii despre cel mai hot SMARTPHONE al momentului. GALERIE FOTO

Mai mare, mai rapid si mai puternic ca niciodata. Asa se anunta noul Samsung Galaxy S5, prezentat aseara, oficial, la Barcelona. Primul telefon din lume cu senzor pentru masurarea pulsului cardiac, flagshipul companiei sud-coreene va ajunge in Romania in luna aprilie. Citeste mai jos cu ce se diferentiaza Samsung Galaxy S5 de restul telefoanelor inteligente.

Telefonul inteligent mult asteptat de toata lumea si-a facut aparitia pe acorduri de vioara. Noul Galaxy S5 a confirmat, in cea mai mare parte, zvonurile care circulau in privinta sa, insa a adus si cateva noutati, unele cu adevarat impresionante, menite sa il propulseze in fata concurentei.

Astfel, noul Samsung Galaxy S5 se foloseste de un procesor quad-core la 2,5 GHz, un cip Snapdragon 800 si are 2GB de RAM. Ecranul este unul Super Amoled, de 5.1 inchi, dar are insa aceeasi rezolutie ca si predecesorul sau, respectiv 1080 pixeli.

Noul Samsung beneficiaza si de cele mai avansate tehnologii LTE  si Wi-Fi, care permit o downloadare super rapida a fisierelor de mari dimensiuni. O noutate este si sistemul Ultra Power Saving Mode, ce permite telefonului sa ramana apelabil chiar si 24 de ore, in conditiile in care exista doar 10% baterie.

Camera foto

Camera foto principala are 16 MP si permite filmari 4k. Dar asta nu e tot. Galaxy S5 este primul telefon cu un sistem hibrid de autofocus, care include atat detectia contrastului, cat si detectia de faza, similar cu ceea ce exista acum pe aparatele foto DSLR. Acest lucru ii permite lui S5 sa fie primul smartphone din punctul de vedere al focalizarii, numai 0.3 secunde, de trei ori mai rapid decat Galaxy S4.

Noua camera are si o functie de slow motion, similara cu cea intalnita in iPhone 5S, dar si HDR in timp real, pentru ca utilizatorul sa vada cum va arata imaginea inainte sa apese pe buton.

Citeste si: MWC 2014: Sony a lansat Xperia Z2, un telefon care filmeaza la 4K. VIDEO

Telefonul fitness

Samsung Galaxy S5 este primul telefon din lume care are incorporat un senzor pentru masurarea ritmului cardiac. Telefonul vine si cu o aplicatie preinstalata, ce masoara, printre altele si cati pasi a parcurs posesorul si cate calorii a ars.

In plus, noul Galaxy S5 se interconecteaza si cu cel de-al doilea smartwatch al companiei, Gear 2, dar si cu noua bratara de fitness, Gear Fit, transformandu-l in parte integranta a produselor Samsung ce pun accentul pe mentinerea unei stari de sanatate optime.

Senzorul de amprenta

Cea de-a treia caracteristica importanta a noului Galaxy S5 este senzorul de amprenta. Pe langa functia de deblocare a telefonului, aceeasi pe care o are si iPhone 5S, senzorul de la Samsung poate inregistra trei amprente distincte si poate fi folosit atunci cand se efectueaza plati online.

Cei de la Samsung nu au precizat cat va costa noul Galaxy S5, insa smartphone-ul va ajunge la vanzare in luna aprilie, in 150 de tari, printre care, cel mai probabil, si Romania.

Sursa foto: techcrunch.com