Samsung Galaxy S5 va avea un senzor de amprenta digitala amplasat in butonul “Home”

Samsung Galaxy S5, mult asteptatul flagship al companiei sud-coreene, va fi echipat cu un senzor de amprenta digitala. Acesta va fi incorporat in butonul “Home” al smartphone-ului si va putea stoca pana la 8 amprente.

Aceste amprente vor putea debloca telefonul, permite accesul intr-un cont Samsung sau intr-un folder Personal, cu care se zvoneste ca va fi echipat noul Galaxy S5, in care utilizatorii vor putea sa isi stocheze aplicatii sau fisiere private, relateaza sammobile.com.

Spre deosebire de senzorul Touch ID cu care este echipat iPhone 5S, noul Samsung Galaxy S5 invita utilizatorii sa isi miste degetul pe butonul “Home” pentru ca senzorul de amprenta digitala sa apara pe ecranul telefonului.

Citeste si: Sistemul care produce parole de conectare pe internet, cumparat de GOOGLE

Specificatiile noului Galaxy S5 se refera la un chipset Snapdragon 800 sau 805, cu un procesor quad-core de 2.5 Ghz, 3GB RAM, o camera foto principala de 16 sau 21 MP, sistem Android KitKat si un ecran de 5.2 inchi cu o rezolutie de 2560×1440.

Smartphone-ul va fi dezvaluit pe 24 februarie, in cadrul evenimentul “Unpacked 5” la Barcelona. Pe langa noul telefon, Samsung va dezvalui  si a doua generatie a smartwatch-ului Galaxy Gear.

Sursa foto: techradar.com