Samsung Galaxy S9 versus iPhone X – Care dintre ele e mai tare? Comparație, funcții, preț

Samsung Galaxy S9 sau iPhone X ? Care dintre ele este mai bun? Citește articolul și încearcă să-ți faci o idee despre telefoanele mobile ale momentului. Bloomberg face o comparație între S9 și iphone X, vârful de gamă al Apple, principalul său rival.

Smartphone-ul reprezintă o miză mare pentru compania sud-coreeană, care trebuie să demonstreze că are în continuare hardware-ul și software-ul necesar pentru a rămâne lider în piață dispozitivelor cu Android și, în același timp, să le demonstreze rivalilor americani că nu sunt regii design-ului.

Lansarea vine într-o perioadă în care chinezii de la Huawei tureaza motoarele la maximum, iar Samsung trece și printr-o criză internă, așa că trebuie să arate lumii că are situația sub control. Și cum altfel să demonstrezi aceste lucruri decât prin lansarea unui nou telefon?

Foto și video

Un telefon din gama de vârf trebuie să facă niște fotografii excepționale. Samsung a plusat pe partea aceasta la S9 Plus (fratele mai mare și mai scump al S9), echipând smartphone-ul cu două camere principale: una wide angle (cu distanță focală mai scurtă) și una de tip telephoto (cu distanță focală foarte lungă). Fiecare are o rezoluție de 12 MP și ambele sunt plasate vertical pe spatele telefonului. Acestea sunt asemănările între S9 și iPhone X.

Însă diavolul se află în detalii. Telefonul de la Samsung face poze mai bune în condiții de luminozitate scăzută. Asta pentru că atunci când apeși pe butonul de fotografiat, de fapt S9 realizează 12 instantanee simultan, pe care le combină automat și ia de la fiecare ce e mai bun, astfel încât calitatea să fie una superioară, estompând în același timp elementele neclare și blurate.

Tehnologia este puțin mai îmbunătățită decât cea folosită de iPhone X, anume high-dynamic range (HDR) de la iPhone X, care presupune realizarea a (doar) trei fotografii, cu expuneri diferite, pe care software-ul telefonului le combină pentru a obține o imagine cât mai bună a obiectului surprins.

În plus, S9 are o deschidere a diafragmei de f1.5, față de iPhone X, cu f1.8. Este o diferență mică, dar ar putea conta foarte mult pentru un utilizator care vrea să facă fotografii de foarte bună calitate în condiții de luminozitate scăzută.

Citește și: SAMSUNG GALAXY S9 ESTE GATA DE LANSARE! DETALIU DE ULTIMĂ ORĂ DESPRE NOUL SMARTPHONE

Ecran și design

În afară de camera foto, mai există o diferență între S9 și S9 Plus. Cel din urmă e mai mare, având un display cu diagonală de 6,2 inchi, comparativ cu 5,8 inchi, dar e și mai greu (189 de grame comparativ cu 163 grame). iPhone X cântărește 174 de grame, adică se află între cele două telefoane de la Samsung.

Cât despre ecran, telefonul de la Apple iese în evidență prin celebrul “notch” aflat în partea de sus, în timp ce sud-coreenii au optat pentru un design mai curat, fără astfel de întreruperi, dar și pentru un ecran curbat. Pe de altă parte, S9 are o ramă mai groasă față de iPhone X.

Performanță

În SUA, Samsung va dota S9 cu cel mai nou procesor de la Qualcomm, Snapdragon 845, de 2,8 GHz, cu opt nuclee. În alte regiuni, inclusiv Europa, telefonul va avea integrată cea mai recentă versiune a cipului Exynos.

Pe hârtie, telefonul sud-coreenilor pare că e câștigător, căci iPhone X are A11 Bionic, de 2,4 GHz, ce folosește șase nucleee. Însă Apple reușește de fieare dată să integreze procesorul perfect în tot ecosistemul telefonului, astfel încât acesta să ofere o experiență superioară utilizatorului, în ciuda faptului că rivalii oferă cifre mai bune.

Așa că e posibil să se întâmple și în acest caz același lucru. Dar nu vom putea află până când Samsung nu pune S9 în vânzare. Tot ce putem să spune sigur este că și telefonul sud-coreenilor, și cel al americanilor sunt extrem de performanțe.

Funcții și securitate

Apple nu obișnuiește să își doteze telefoanele cu spațiu pentru card, pentru extinderea capacității de stocare. Așa că nici iPhone X nu face excepție. Pe de altă parte, S9 are așa ceva. În fapt, utilizatorul telefonului va putea avea parte, pe lângă o memorie internă de 64GB, de o suplimentare de până la 400GB grație cardurilor microSD.

La iPhone X poți alege variantele cu memorie internă mai mare, dar care costă mai mult, sau îți poți stoca fișierele în cloud. S9 poate fi deblocat grație amprentei și scanării irisului, dar Apple a ridicat miza și folosește scanarea fetei.

Samsung a impurmutat de la rivali ideea de emoticoane animate. În timp ce cu iPhone X poți să îți pui diverse desene pe față, S9 folosește camera frontală pentru a face un avatar animat al persoanei respective, ce poate fi personalizat. Apoi, utilizatorul își poate trimite creația sub formă de video sau GÎF prin email sau SMS.

Preț și verdict

La iPhone X, prețul pornește de la 5.499 de lei, iar la S9 de la 3.899 de lei, la liber, ambele fiind cele mai scumpe telefoane realizate vreodată de cei doi producători.

Dacă nu te uiți la bani, atunci decizia de cumpărare se reduce la detalii: depinde care sistem de operare îți place mai mult (iOS sau Android), ce fel de display (rotunjit pe margini, dar cu o ramă mai groasă sau unul cu “notch” și o ramă mai subțire). În orice caz, oricare va fi alegerea ta, va merita.

Sursă traducere: ziare.com