SAMSUNG si-a prezentat noul smartphone GALAXY ALPHA. Galerie foto in articol

SAMSUNG ELECTRONICS demonstreaza ca este cel mai activ jucator al verii de pe piata de telefonie mobila. Miercuri, 13 august, gigantul sud-coreean si-a prezentat modelul Galaxy Alpha, noul smartphone de inalta definitie care ar urma sa eclipseze apropiata mutare a APPLE, respectiv lansarea iPhone 6.

In ultimele luni, concurenta pe segmentul smartphone-urilor ieftine s-a intensificat, lucru care nu avea cum sa nu afecteze si vanzarile SAMSUNG, companie obligata sa devina mult mai agresiva fata de competitori. Sud-coreenii au programat pentru luna septembrie introducerea pe piata a noului model, acesta fiind un nou pas in incercarea companiei de a opri declinul inregistrat pe parcursul acestui an.

Este cunoscut faptul ca divizia de telefoane mobile a fost mult timp principala sursa de venituri a companiei SAMSUNG, insa, dupa intensificarea concurentei venite dispre producatorii chinezi de telefoane ieftine, profitul a scazut cu 30%, in trimestrul al doilea fata de aceeasi perioada a anului 2013.

Agentia de rating Fitch a avertizat marti ca Samsung va inregistra o scadere a cotei de piata de la 31% in 2013 la 25% in 2015.

Analistii anticipeaza ca Apple va lansa iPhone 6 in septembrie sau octombrie si nu se asteapta ca Galaxy Alpha sa afecteze semnificativ succesul noului model de telefon al companiei americane.

“Este o reactie a Samsung la pericolul venit din partea Apple, dar nu cred ca va convinge cumparatorii de telefoane Apple sa treaca la noul smartphone al companiei sud-coreene, care nu difera mult de modelul precedent”, a declarat Roberta Cozza, director la compania de cercetare a pietei Gartner.

Galaxy Alpha va fi cu 7 milimetri mai subtire decat modelul precedent si este compatibil cu gama Samsung de smartwatch-uri, respectiv Gear Fit, Gear Live si Gear 2. Telefonul mai este prevazut cu o camera foto de 12 megapixeli.

In urma criticilor legate de materialul plastic folosit la carcasa, Samsung a anuntat ca a trecut la o noua abordare, folosind o carcasa usoara, incadrata intr-o rama metalica.

CITESTE SI: GALAXY ALPHA, TELEFONUL PRIN CARE SAMSUNG SPERA SA LUPTE CONTRA IPHONE6

Analistii considera ca aceasta decizie ar putea contribui la eliminarea sentimentului de produs “ieftin” dat de modelele anterioare din gama Galaxy, pozitionand telefonul in categoria “varf de gama”.

Daniel Gleeson, analist la compania IHS, considera ca noul design al Galaxy Alpha este important intrucat este probabil ca iPhone 6 sa aiba un ecran mai mare, ceea ce va elimina o diferenta majora intre cele doua produse.

Samsung se indreapta totodata spre lansarea unui nou produs important in septembrie, la salonul electronicelor de consum IFA din Berlin.

Specificatiile Samsung Galaxy Alpha:
Network LTE Cat.6 (300/50Mbps)
Display 4.7” HD Super AMOLED (1280 x 720)
AP Octa Core (Quad 1.8GHz + Quad 1.3GHz)
OS Android 4.4.4 (KitKat)
Camera 12MP (rear) + 2.1MP (front)
Camera Features Beauty Face, Dual Camera, HDR (High Dynamic Range), Panorama, Selective Focus, Shot & More, Virtual Tour
Video UHD 4K (3840 x 2160) @30fps
Video Codec : H.263, H.264(AVC), MPEG4, VC-1,Sorenson Spark, MP43, WMV7, WMV8, VP8
Video Format : MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM
Audio Audio Codec : MP3, AMR-NB, AMR-WB, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, Vorbis, FLAC
Audio Format : MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA
Additional Features Ultra Power Saving Mode Download Booster Quick Connect Private Mode
Google Mobile Service Chrome, Drive, Photos, Gmail, Google, Google+, Google Settings, Hangouts, Maps, Play Books, Play Games, Play Newsstand, Play Movie & TV, Play Music, Play Store, Voice
Search, YouTube
Connectivity WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac HT80, MIMO(2×2) Bluetooth®: 4.0 BLE / ANT+ USB: USB 2.0 NFC
Sensor Accelerometer, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, Light Sensor, Proximity Sensor ,Gesture Sensor, Fingerprint Sensor, HR Sensor
Memory RAM : 2GB Internal Memory : 32GB No micro SD Slot
Dimension 132.4 x 65.5 x 6.7 mm, 115g
Battery 1,860 mAh