Samuel Eto’o, condamnat la închisoare! Fostul mare atacant a pledat vinovat

Samuel Eto’o a fost condamnat la 22 de luni de închisoare cu suspendare de către justiția spaniolă. Fostul mare atacant de la FC Barcelona, în prezent președintele Federației Cameruneze de Fotbal, a pledat vinovat pentru evaziune fiscală și a fost condamnat în Spania.

Samuel Eto’o a fraudat, în perioada 2006-2009, când îmbrăca tricoul blaugrana, Trezoreria Publică a Spaniei cu 3,9 milioane de euro. Fostul atacant camerunez nu va face petrece nici măcar o zi în spatele gratiilor deoarece nu are antecedente.

Samuel Eto’o și-a recunoscut vina și a plătit compensații în valoare de 1,8 milioane de euro, însă a insistat că principalul vinovat pentru evaziune a fost agentul său, Jose Maria Mesalles.

Samuel Eto’o n-a plătit impozit pe veniturile pe care le-a obținut din transferul drepturilor de imagine de la Puma (n.r. – sponsorul său) la Barcelona. Drepturile de imagine au fost impozitate prin intermediul unor companii din Ungaria și Spania pentru a se asigura că se plătește mai puțin impozit. „Recunosc faptele și voi plăti, dar să se știe că atunci eram un copil și că am făcut întotdeauna ceea ce mi-a cerut Mesalles să fac”, a spus Samuel Eto’o, citat de Mirror.

Jose Maria Mesalles a primit un an de închisoare cu suspendare și va fi nevoit să plătească aproximativ 900.000 de euro.

Sursa foto: el mundo deportivo